Anna Wernberg tog kontakt med Fredrik Christiansen för att få köket planerat och ritat.

Nytt kök blev ett lyft för huset

– Det är så roligt att bjuda hem folk nu! Huset har verkligen fått ett lyft genom det här nya köket, säger Anna Wernberg, som är mer än nöjd med renoveringen.
– Det blev så mycket bättre än jag hade kunnat hoppas på, säger hon.

Köket, som ligger i husets gamla del sträcker sig även ut i en tillbyggd del från 2013. Efter köksrenoveringen har Anna fått en känsla av helhet och ett väldigt funktionellt kök.
– För mig är funktion och att det fungerar praktiskt det allra viktigaste. Sedan får det ju gärna vara snyggt också, säger hon.
Med tre tonåringar i huset är köket verkligen hjärtat där stor del av fritiden tillbringas.
– Det blir mycket matlagning och därför känns det extra roligt att köket blev så bra, säger hon.

När Anna väl bestämt sig för att byta ut 80-talsköket visste hon att det måste bli en lokal firma som fick ta hand om hela jobbet.
– Jag pendlar till jobbet i Karlstad och visste att jag inte hade tid att själv undersöka varje del. Sen fick jag tips om Christiansens kök av några vänner och det blev ju en fullträff, säger Anna, som tog kontakt med Fredrik Christiansen för att få köket planerat och ritat.
Idag har köket vita luckor och ekbänkar behandlade med hårdvaxolja. Där det tidigare bara var ett fönster har köket fått en extra bänk med mängder av utdragbara lådor. Ändå känns köket större nu än tidigare. På golvet ligger en ekparkett och över diskbänken är kaklet vitt och av den lite buckliga sorten. Delar av väggarna har också fått tapet. Kylskåp och frys står fiffigt placerade på varsin sida om den portal som leder in till den del av köket där matbordet står.
– Det var en lösning som Fredrik föreslog och det blev jättebra, säger hon.
Att samarbeta med en lokal firma blev precis så bra som hon hade tänkt sig.
– Jag kan ju inte sitta i telefon när jag jobbar, men vi har skött mycket av kontakterna på kvällstid och på dagarna har det blivit många sms, säger Anna, och visar bilderna från den åtgångna diskmaskinen som snickarna skickade med frågan om hon verkligen skulle ha den kvar som hon tänkt.
– När de drog ut den så visade det sig att det varit ett råttbo bakom. Det blev en ny diskmaskin, skrattar hon.

Överlag så har hela arbetet gått smidigt och Anna har även överlåtit valet av vitvaror till Fredrik.
– Jag hade helt enkelt inte tid att sätta mig in i alla funktioner och leta själv. Jag har hela tiden haft en ”bra feeling” för Fredrik och det visade sig att det blev precis som jag ville ha det och lite till, säger hon.

Text & foto: Lars Larsson