Så här kommer det nya området i Östersund att se ut med tio hus och 326 nya hyresrätter.

Stororder till Derome i Kristinehamn

Derome har fått en storbeställning på volymhus till ett projekt i Östersund. Där ska 326 hyresrätter byggas och tillverkningen sker vid Derome Plusshus anläggning i Kristinehamn.

För en tid sedan inledde Derome ett samarbete med Magnolia Bostad som är en av Sveriges större bostadsutvecklare. Samarbetet har nu mynnat ut i det stora bostadsprojektet i Östersund. Området heter Övre Bangården och omfattar tio hus med största delen mindre lägenheter i form av ettor och tvåor men det blir även en del treor. Lägenheterna riktar sig till studenter och andra grupper med lite lägre inkomster.
– Det känns riktigt bra att volymerna som vi bygger i Kristinehamn blir hyresrätter i centrala Östersund med härlig utsikt över Storsjön, säger Petra Eriksson, affärschef på Derome Plusshus.
De tio husen byggs inomhus på företagets anläggning i Kristinehamn. Allt i volymerna är klara när de monteras, elen är installerad, ventilation likaså. Badrum och kök är helt färdiga med kakel och allt.
De fraktas sedan i sektioner upp till Östersund där de snabbt monteras ihop. Ett flerbostadshus blir vädertätt på ungefär en arbetsdag. Hyresgästerna kan sedan flytta in i de nya lägenheterna efter cirka åtta till tio veckor.
Eventuellt kommer den nya ordern att innebära nyanställningar i Kristinehamn.
Östersund har satsat hårt på bostads-marknaden de senaste åren och inom fyra till fem år planeras för mer än fyra tusen lägenheter.