Unik musikskatt på Kristinehamns Historiska

Fotografen och filmaren Bengt Löfgren har en stor bildskatt i sina negativpärmar. Nu visas “Punk, pudelrock och fanzines” på Kristinehamns historiska, en utställning om stadens många punk-, rock- och pudelrockband.

Bengt Löfgren gjorde en dokumentärfilm om den legendariska konsertlokalen Club Zebra där storheter som Sex Pistols gjorde ett legendariskt framträdande. När Bengt avslutat arbetet med filmen hade han en hel del material över och en hel del av det ingår nu i den nya utställningen. Under arbetet har han dessutom fått in en hel del nytt material.
Här kan de som vill minnas tillbaka möta band som Arabens Anus, Skäms och Avskum som spelade i början av 1980-talet.
Göran Wallinder har fått en egen liten vägg på utställningen och de som är minnesgoda kommer ihåg att Göran var den första som spelade in en punksingel i Kristinehamn.
Bengt Löfgren har gjort utställningen tillsammans med Marcus Dimbodius som byggt upp tidsenliga miljöer.
Utställningen pågår fram till 28/8.


av Björn Hallin