Nu rullar Packmopedsturnén igen. Här är hela gänget samlat inför avfärden.

Packmopedsturnén en kär tradition.

Nio konserter är planerade i årets upplaga av Packmopedsturnén den 23:e i ordningen på 27 år. Gästartister är i år Jenny Silver, Christina Kjellsson och Anders Lundin. Husbandet utgörs av Dan Magnusson, Bengan Blomgren, Nikke Ström och Bengt Bygren.

Det var 1992 som Göran Samuelsson drog igång den första Packmopedsturnén och sedan har det rullat på när gänget dragit runt på sina mopeder. Under årens lopp har en rad gästartister avlöst varandra och turnén har samlat en trogen publik, oftast med utsålda hus.
Jenny Silver är en av årets gästartister. Hon har en ganska så brokig musikalisk bakgrund och har bland annat sjungit i dansband, tolkat Monica Zetterlund och varit med i Melodifestivalen.
Under många år samarbetade hon med Totta Näslund som även han varit med på flera Packmopedsturnéer. Det är också hans musik hon fokuserar på under årets turné.
Anders Lundin kanske är mest känd som programledare på tv men har även ett långt förflutet inom musikens värld. Anders fru Kerstin Ryhed Lundin är från Filipstadstrakten och båda utsågs till ambassadörer för Filipstad under 2008.
Christina Kjellson har sagt att det här med mopeder är något speciellt. Hon döpte till exempel sitt nya album till ”Blå moped”. Hon hade nämligen som barn en blå Monark och senare drömde hon om en blå Puch Dakota.
Noterbart är också att trummisen Dan Magnusson kommer tillbaka till Packmopedsturnén efter några års frånvaro. Annars spelar han med amerikanen Seasick Steve på de större festivalscenerna i Europa.
Packmopedsturnén kommer till Karlstad och Café August den 8 juli. Dagen efter framträder de vid Ölme Diversehandel i Kristinehamn och den 10 juli kommer de till Filipstad och Hennickehammars Herrgård.


av Björn Hallin