Stridslystna riddare på frustande hästar deltar i tornerspelen i Wadköping.

Medeltida marknad i Wadköping

I slutet av juni blir det en riktig medeltidsmarknad i Örebro.
Det är Wadköpings medeltida marknad som lockar med allt från tornerspel till medeltida mat.

I år arrangeras medeltidsveckan mellan den 28 juni till 30 juni. Då kommer hantverkare och köpmän från när och fjärran till Wadköping. Riddarorden Jemtlandicum bjuder på spännande tornerspel och gycklargruppen Bastardus Sans roar både de minsta som de lite äldre vuxna. Galta Galdr spelar medeltidsmusik och de yngre kan uppleva ett medeltida lajv. En missionär kommer tillbaka till Örebro efter många år utomlands. Han har med sig många kunskaper men också en mörk hemlighet och den hemligheten är ett spännande lajv där nutid blandas med ett medeltida Örebro. De som deltar i lajven får sprida all kunskap vidare och vara med om att lösa gåtorna. Lajven vänder sig till de yngre mellan sju och elva år.
Under de tre medeltidsdagarna arrangeras också ett stort lekfält med en rad aktiviteter för både små och stora barn. Det spelas också en Robin Hoodteater.
Under hela helgen är det fri entré till arrangemanget.


av Björn Hallin