Gunnar Kaj har gjort flera uppmärksammade utställningar.

Gunnar Kaj ställer ut i Långban

Gunnar Kaj är blomsterkonstnären som gjort uppmärksammade utställningar. Nu har han inspirerat Värmlands museum med en utställning om naturens och platsens förgänglighet. Platsen i det här sammanhanget är Långban.

Långbans gruv- och kulturby var under 1700-talet en blomstrande plats för järnbrytning. I dag slumrar området under större delen av året, men väcks till liv under sommaren. I Gunnar Kajs utställning ”Berg Blomma Gruva Grönska”  skildrar blomsterkonstnären Gunnar Kaj naturens förgänglighet speglad i brukssamhällets förutsättningar och material.
Gunnar Kaj är blomsterkonstnären som gjort uppskattade utställningar på Thielska galleriet och på Drottningholm, i slottet och i slottsteatern. Även på Fredriksdals och Sofiero slott, i Rosendals trädgård, i Wij trädgårdar och i orangeriet på Ulriksdal har Gunnar utformat blomsterutställningar. Han har gjort flera utställningar på Huseby bruk, en ros- och en julutställning på Trädgårdsföreningen i Göteborg och en trädgårdsutställning i Drottningholms slottspark.

Gunnar Kaj utformade under fjorton år blomsterarrangemangen för Nobelbanketten i Stockholms stadshus. För svenska staten har han gjort blomsterdekorationer för en premiärministermiddag i Bryssel, midsommarblommor på världsutställningen i Shanghai och en Linnéinstallation på Svenska kulturhuset i Paris. För Kennedy Center i Washington, USA gjorde han invigningsblommor för festivalen Nordic Cool.
Gunnar Kaj håller föredrag om sin syn på blommor och om sitt arbete, och håller också inspirerande kurser och workshops, nyligen i Beijing i Kina.
Gunnar bor sommartid i Hallboda nära Vätö och hämtar mycket inspiration från Roslagsnaturen. Han är utbildad bildlärare och har varit verksam i många år som illustratör. Han har skrivit böckerna ”Låt det blomma! – om Nobelblommor och annat vildvuxet” samt «Blommande rum – inspiration och idéer för ett levande hem».
Utställningen visas fram till 25 augusti.


av Björn Hallin