Ove Johanssons båt som är avsedd för trollingfiske.

Fiske med professionell guide

Europas i särklass bästa trollingfiske finns i Vänern. Här finns massor av bra fiskeplatser och den som vill kan sjösätta sin båt på ett flertal platser. En som kan det mesta om fisket på Vänern är fiskeguiden Ove Johansson.

Ove Johansson kan det mesta om fiske på Vänern.

De senaste åren har intresset för fiske på Vänern ökat allt mer. Samtidigt har möjligheterna till boende och att få följa med erfarna fiskeguider utvecklats och flera företag har växt upp som arbetar med fisketurismen. Ove Johansson startade företaget Extreme fishing 2006 mer som en bisyssla. Under årens lopp har dock verksamheten växt och idag är det ett renodlat företag för fisketurism och Ove satsar speciellt på Vänern och Vättern. Han är numera en av landets mest meriterade fiskeguider och är både svensk som europeisk mästare i trolling. Han bedriver verksamheten året runt och kan erbjuda fiske efter både lax som öring samt röding, gös, abborre och gädda.
De som vill satsa på trollingfiske kan följa med Ove ut på Vänern från hamnar som Kristinehamn, Baggerud, Otterbäcken, Sjötorp, Laxhall, Mariestad, Spiken och en rad andra. Förutom att fiska lax och öring finns det också gott om både gädda och gös.
De som vill fånga gammelgäddan erbjuds möjligheten att fiska kombinerat med boende vilket gör att deltagarna får tillgång till ramper för att sjösätta båten som gör att transporten till de bästa gäddvattnen blir så kort som möjligt. Många av Oves gäster vill gärna fånga en riktigt stor fisk av en speciell art, helst en fisk som når över de gränser som Sportfiskarna satt upp. Här har Ove lyckats vara med om att dra upp några riktigt stora exemplar som insjölax, öring, röding och gädda.
Ribbingsfors herrgård i Gullspång olika fiskepaket, både med Ove Johansson som guide samt med predatorguiden Fredrik Freden. I paketen ingår både boende som fiskeäventyr samt lunchpaket som kan ätas under själva fisketuren.


av Björn Hallin