Robert Wells och Anders Berglund åker på turné tillsammans.

Rhapsody In Rock firar 30-årsjubileum

Det blev en trevande start för Robert Wells Rhapsody In Rock år 1989. Bara 80 personer hade letat sig till Södra Berget i Sundsvall. Trettio år senare har 1,9 miljoner människor sett showen under 17 turnéer och mer än 500 konserter i Skandinavien, USA, Kina, England, Tyskland och Ryssland.

Robert Wells tar nu med sig originaluppsättningen med Anders Berglund som redan 1989 dirigerade de första konserterna. och Gävle Symfoniorkester som medverkade på den första turnén! Den 18 oktober kommer showen till Karlstad.
– Det känns fantastiskt att ta Rhapsody In Rock vidare, precis på det sättet jag drömde om som ung pianist på Musikhögskolan. Ännu roligare är det att återigen göra detta tillsammans med Anders Berglund som dirigent. Vi är vårt eget lilla dreamteam med många års turnerande och med alla åren i TV:s Så Ska Det Låta, säger Robert Wells.
Idén med Rhapsody In Rock föddes under Robert Wells klassiska studier på Musikhögskolan. På dagarna var det strikta lektioner och under kvällarna blev det Blues, Boogie, Jazz och Rock på pubarna i Gamla Stan. Där och då, föddes idén om ett eget musicerande projekt ”Rhapsody In Rock”.
Över 1950 000 människor har sett och upplevt ”Rhapsody In Rock” bara i Skandinavien och Robert Wells har fortfarande publikrekordet på Ullevi 2003 med sittande publik. Dessutom 50 utsålda konserter bara i Dalhalla. Roberts Wells ”Rhapsody In Rock” har tagit dem bland annat till USA, Australien Tyskland, England, Ryssland och flertal gånger till Kina. Sex guldskivor och två platinumutmärkelser har Robert Wells fått motta.

av Björn Hallin