Konsertpianisten Inese Klotina bjuder på en pianoafton.

Premiär för ny musikvecka i Lundsberg

Karin Merazzi-Jacobson är en av arrangörerna.

Den här sommaren blir det premiär för en alldeles speciell musiksatsning, ”Sommarmusik på Lundsberg” den 7 till 14 juli.

Det blir en veckas konserter med Lundsbergs kyrkas unika orgel i centrum och kammarmusik av musiker från musikhögskolorna i Stockholm och Basel.
Kända konsertpianisten Inese Klotina bjuder också på en pianoafton.
Bakom arrangemanget står producenten Karin Merazzi-Jacobson och konstnären Marianne Rosander tillsammans med pensionatsentreprenören Lotta Lloyd.
– Vi har pratat om det här och tänkt att det vore roligt att göra något tillsammans, säger Karin, som själv har studerat på Lundsbergs skola. Idag bor hon i Schweiz, men har rötter i Bjurbäcken och även ett fritidshus i Lundsberg.
Konstnären Marianne Rosander har också sommarhus i Lundsberg och har koppling till skolan, där hennes morfar var intendent.
De flesta arrangemang under veckan kommer att ske i Lundsbergs kyrka, som finns på skolan, men Café Strömstaren som ligger på skolområdet, kommer också att användas.

Caféet kommer Lotta Lloyd, som även driver Pensionat Lungsund, att ta hand om med öppet under eftermiddagarna och efter konserterna.
Några programpunkter ingår även i Lungsunds kulturvecka.
– Vi bygger något med det som finns här på orten. Förhoppningsvis kan det bli en tradition, säger Karin.
Galleri Smedjan kommer att vara öppen samma tider som Café Strömstaren. Där finns Marianne Rosander med måleri, foto/metall samt arbeten med färgflagor, Sven-Erik Thor med design i trä, Inger Boman med glaskonst och Erna-Britt Karlsson med olja på duk. Hela arrangemanget kommer att ha fri entré, men efter konserterna finns det möjlighet att lämna en frivillig slant. Flertalet artister ställer upp gratis för att dra igång kammarmusikveckan.

Program: www.rivgosch.ch/sommarmusik2019

av Eva Wiklund