Rockabillybandet Top Cats från Torsby.

Satsar på ny festival i Karlskoga

Snart är tiden inne då en ny festival ser dagens ljus i Karlskoga. Det är RED BRICK FESTIVAL och den håller på i fyra dagar i början av juni. De stora namnen är Top Cats och Emil Assegård.

Markus Tåbäck driver sen ett år tillbaka den gamla anrika engelska puben och restaurangen Red Brick i Karlskoga.

Tillsammans med sin sambo Mimmi Engberg som är restaurangchef vill han nu ta ut svängarna genom att anordna en festival. Det är första gången någonsin det hålls en festival i Centralparken, som kommer att fyllas med bra musik, god mat och öltält. En scen kommer dessutom att byggas. De vill locka ut alla boende i Karlskoga med omnejd till en stor gemenskap och fest som innehåller något för alla.
Festivalen hålls mellan den femte och åttonde juni och inleds med stans största ”After Work” i samarbete med Möckelnföretagen. Senare under kvällen kommer PUNSCH för att sätta Centralparken i gungning.

Nationaldagen firas med stor familjedag med Karlskoga kommun som medarrangör. Det blir högtidlig invigning och nationaldagstal av kommunalrådet Tony Ring och det bjuds på kaffe och tårta. Lokala band spelar och BIK Karlskogas Boris och Doris delar ut godis till barnen.

Fredagen bjuder på Rockabillyafton med fokus på musik och bilar. Rockabillybandet Top Cats från Torsby blir kvällens höjdpunkt.
Emil Assegård, som bland de yngre är mycket populär, avslutar festivalen på lördagen med ”Leva livet-turnén 2019.

Text & foton Red Brick: Marita Olén Widenberg