Olssons Städ – ett av landets mest erfarna städbolag

Olssons Städ startades redan 1972 av Tore och Gunvor Olsson. Sonen Patrik, som sedan 2007 har ansvaret för verksamheten, kommer ihåg att han redan som liten grabb – när barnvakt saknades – fick vara med på vissa jobb.
Under dessa tidiga kontakter med arbetslivet lärde han sig mycket, vilket under årens lopp kommit det växande bolaget till del.

Olssons Städ är ett framgångsrikt företag med bred verksamhet och även om hörnstenarna är hemstäd, fönsterputs, fasadtvätt, flyttstädning och företagsservice, så handlar det om så mycket mer.
Företaget utför gräsklippning, snöröjning och taktvätt, har egen tillverkning av miljövänliga fiberdukar och trasor, samt grossistverksamhet för olika typer av rengörningsprodukter. I tillägg till detta utför man via bolaget Probaco sanering efter bränder, avlopps- och vattenskador, utsläpp av farliga ämnen, oljeläckage och hanterar också rivning och luktsanering.
Företaget finns representerat i Karlstad, Kristinehamn, Karlskoga, Degerfors och Filipstad.

Miljöaspekten är viktig och när det till exempel gäller fasadtvätt, sker det med ultrarent vatten, en miljövänlig metod som ger skonsammare resultat än kemtvättning. Man arbetar också generellt med att minska användandet av kemikalier och använder mikrofiberprodukter i den utsträckning det är möjligt.
Idag arbetar man med cirka 90 kontrakterade kunder, ett antal man tror ska öka med upp till 40% inom några år. Ökningen baseras på det faktum att privatkunderna, som har tillgång till RUT-avdrag, kanske blir flera, då generationen födda på 1940- och 50-talet blir allt äldre.

av Leif Andersson