Willy Ociansson bidrog med massor av tips och en och annan aha-upplevelse.

Energiinspiration till frukost

När Storfors kommun bjöd in till näringslivsfrukost fick företagarna träffa en av Sveriges främsta energijägare. Willy Ociansson bidrog med massor av tips och en och annan aha-upplevelse.

Näringslivsutvecklare, Kicki Karlsson.

Föreläsaren kan bland annat titulera sig yrkesdykare, innovatör, uppfinnare och energijägare. Att han 2010 utsågs till en av Sveriges mest nytänkande energirådgivare, är inte förvånande.
Idag reser han över hela Sverige för att inspirera flera och föreläsningen med energitema var ett samarbete mellan näringslivskontoret och kommunens energi- och klimatrådgivare.
– Jag jobbar med ett EU-projekt som för att minska företagens energianvändning och öka lönsamheten. Det passar bra att Willy Ociansson kommer hit och inspirerar oss, berättar energirådgivare Hanan Othman.

Energirådgivare Hanan Othman.


Om du har ett företag som använder mindre än 300 000 KWh/år har du möjlighet att vara med i projektet. Alla som deltar får en kostnadsfri energigenomgång av verksamheten och fortsatt individuell coachning.
Efter Willy Ocianssons inspirerande genomgång på var man hittar energislukare och dolda ”läckor” var intresset stort för ännu mer information.
Nästa företagsfrukost med energitema hålls den 2 april. Då finns Ellevio på plats för att svara på frågor och bland annat informera om hur abonnemangen är uppbyggda och kan optimeras. Skillnaderna mellan effekt och säkrings-abonnemang, strömavbrottsfrågor och energikonto är andra punkter.
– Vi hoppas på lika stor uppslutning till nästa träff. De företag som vill få en gratis energigenomgång får också gärna höra av sig, säger Hanan Othman.

Text: Eva Wiklund