Att julrimma kan vara rena pärsen, därför hjälper vi dig med versen!

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggige vän är vaken. För snart är julen här må vi lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig än i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill med detta önska alla en riktigt God Jul och hoppas att det nya bilåret blir kul.

Tjecka klappar till jul,
tycker tomten är riktigt kul.
Billig i drift och bra för kroppen,
men tänk på att ha hjälm på knoppen.

Barncykel från Skoda: 2 700:-
Alla små cyklister som ska lära sig att glida fram på två hjul kommer att bli glatt överraskade av Skodas senaste nyhet. Hojen är lackerad i tjeckernas motorsportfärger svart, grönt samt vitt och är lika sportig som läcker. I affären ingår även stödhjul som enkelt kan plockas bort när den lille cyklisten lärt sig att hålla balansen. En kul klapp från den tjeckiska biltillverkaren, men glöm inte att köpa till en hjälm.

Mer info: https://eshop.skoda-auto.com

 

Eftersom vi vet att du Porsche gilla,
kan du i denna runt kvarteret chilla.
Tomtens klapp är knappast fel,
den rullar nämligen på el.

Elbil från Porsche: 4 999:-

Äntligen lanseras Porsche 918 Spyder som elbil för de allra minsta. Fast medan originalet tillverkas i Tyskland så kommer den här leksaken från Italien och har försetts med säten i äkta läder, belysning och ett ljudsystem som gör det möjligt att spela favoritmusiken via bluetooth. När man vrider om nyckeln startar bilen med ett skönt motorljud, sedan är det bara att spänna fast bältet och trycka plattan i mattan – vips nås den hiskeliga toppfarten av 4 km/h.

Mer info: https://shop.porsche.com

 

Det sägs att dagens ungdomar är lata,
som bara vill sitta inne och spela framför sin data.
Dom här är prydda med en häst som stegrar,
nu hoppas vi du i spelets värld segrar.

Gaminglurar från Ferrari: 910:-

Ferraris gaminglurar kommer att få många inbitna racingfantaster att jubla. Scuderia Ferrari Gaming Headphones är tillverkade i nära samarbete med amerikanska Thrustmaster och designen har naturligtvis Formel 1-stallets headset som inspirationskälla. De röda lurarna har justerbar mikrofon som både kan reducera brus och förstärka din egen röst samtidigt som sidorna pryds av Ferraris legendariska sköld.

Mer info: https://store.ferrari.com

 

Till vårt lilla under,
den här klappen bjuder på blixt och dunder.
För nu när du på benen äntligen kan stå,
är det dags att lära sig gå.

Gåbil från Opel: 1 230:-

Rak 2 nådde svindlande 238 km/h på Avus-banan i Berlin 1928. Nu, nittio år senare, väljer Opel att damma av den gamla rekordhållaren i form av en gåbil för dom allra minsta. Den nostalgiska kärran lär slå ner som en blixt från klar himmel med tanke på tyskarnas logotype och lämpar sig för alla över två år. Gåbilen är lättkörd tack vare gummihjulen som gör att den kan framföras på alla typer av underlag och det näst intill ljudlöst.

Mer info: https://opel-collection.com

 

Den här lilla rackarn ska tuff lek tåla,
originalet var det Thomas Ingenlath som måla.
En kärra tillverkad i giftfri plast,
passar såväl stor som liten entusiast.

Model Estate från Playsam: 390:-

Det är i småländska Kalmar som Playsam har sitt säte och här skapas (h)julklappar som får såväl stora som små att dra på smilbanden. Model Estate baseras på Thomas Ingenlaths mästerverk Volvo XC90 och den lilla rackarn har en lika tidlös som robust design. Därmed passar Model Estate precis lika bra för leksugna barnbarn som hemma i vitrinskåpet. Kanske är det här morgondagens antikvitet?

Mer info: https://playsam.com

 

Med sidovagnar började denna bilfabrikant,
originalet kostar en rejäl slant.
Den här klappen är riktigt skön,
tillverkas i brittisk racing-grön.

Modellbil från CMC: 5 140:-

Jaguar började sin bana med att tillverka sidovagnar till motorcyklar 1922 och först nio år senare presenterades den allra första bilen. Numera säljs de klassiska kärrorna dyrt på auktioner – men nu har du chansen att lägga racingvantarna på ett exemplar i skala 1:18. Den tyska modellbilstillverkaren CMC handbygger dyrgripar i absolut toppklass och deras Jaguar C-Type från 1952 är definitivt inget undantag. Den detaljrika modellbilen består av 1 155 delar och är så nära originalet man kan komma.

Mer info: https://cmc-modelcars.de

 

Retro med klassiska designattribut,
intresset för gamla slagdängor tar aldrig slut.
Vrid på ratten för att få fram rätt FM-band,
går även att ansluta via blåtand.

Musikspelare från Ford: 1 035:-

Det är hög tid att skruva upp volymen för nu släpper Ford tillsammans med ION en musikspelare som kommer få många entusiaster att sparka bakut… Retrodesignen ska föra tankarna till Mustang-modeller från sextiotalet och radions frekvenstavla är identisk med hastighetsmätaren på 1965-års ”Musse”. Förutom den analoga radion så går det även att lyssna med hjälp av bluetooth och i köpet ingår även laddningsbara batterier. Framsidan pryds naturligtvis av den klassiska vildhästen!

Mer info: https://merchandise.ford.com

 

Flaska prydd med stjärna på toppen,
den här ska du spraya på kroppen.
Om du himmelskt gott vill dofta,
bör du använda den relativt ofta.

Parfym från Mercedes: 752:-

Mercedes damparfym Women är ett givet val under granen. Flaskan rymmer sextio milliliter och har en lockande doft som väcker många sinnen till liv. Här möts du av behagliga toner från bergamott och syrlig persika blandat med en hint av mimosa, rosor och viol. Den champagnefärgade flaskan är riktigt elegant i sitt utförande och pryds naturligtvis av Mercedes klassiska stjärna på toppen.

Mer info: https://shop.mercedes-benz.com

 

 

Ett hus där du bilarna kan parkera,
kör upp och ner tills du inte orkar mera.
Försöker någon att stjäla din p-ruta,
får du på dina medtrafikanter tuta.

Trägarage från Bentley: 1 150:-

Det finns garanterat många barn som inte kommer att kunna släppa taget om Bentleys nya trägarage. Tänk dig tre våningsplan med roliga attribut som bensinmack, biltvätt och med en helikopterplatta på toppen. Parkeringsplatserna nås med en manuell bilhiss medan nerfarten sker med hjälp av dubbla ramper där leksaksbilarna kan få upp en sjudundrande fart. Det är med andra ord bäddat för flera timmars lek med gasen i botten.

Mer info: https://shop.bentleymotors.com

 

 

På väggen ska denna pryl hänga,
så att du ett öga på den kan slänga.
Tillverkad av rostfritt stål,
vid tolvslaget på nyårsafton säger vi skål.

Väggklocka från Lancia: 875:-

Att den här Lancian går som en klocka är inte alls konstigt… Vägguret i rostfritt stål är tillverkad av italienska Rossociliegia och på sidorna finns varje heltimme utskuret i metallen. Själva urtavlan består av Lancias berömda logotype och det hela blir en tredimensionell historia som kommer att pryda sin plats. Det här med tid är ju en märklig företeelse. Det är något vi alla har i en begränsad mängd – ändå slösar många med den…

Mer info: https://store.lancia.com

God Jul önskar alla vi på Bilnyhetsbyrån CNP!