Sannabadet erbjuder gratis simning för barn- och unga mellan 2 och 18 år boende i Kristinehamns kommun

Stort utbud av vinterlovsaktiviteter i Kristinehamns kommun

Måleri, dans, serieteckning, ridning, skridskodisko eller varför inte testa den helt nya sporten Jugger? Kristinehamns kommun erbjuder under vinterlovet ett stort antal aktiviteter kostnadsfritt för barn- och unga. Mer information om aktiviteterna finns på www.kristinehamn.se

Det är Kulturförvaltningen i Kristinehamn som samordnar vinterlovets aktiviteter tillsammans med kommunens olika verksamheter samt föreningslivet i Kristinehamn.
– Det är jätteroligt att vi kan erbjuda ett så bra lovprogram i vinter. Det är mycket tack vare de extra medlen till lovaktiviteter som vi, tillsammans med alla andra kommuner, har fått från staten i år. Förhoppningsvis finns det något för alla, säger Hanna Frisell, kultursamordnare på Kristinehamns kommun.

Kultur och skapande
Kultur spelar en viktig roll för att vidga våra vyer, kreativitet, drivkraft och öka vardagsglädjen enligt forskning. Kristinehamns kommun erbjuder ett flertal skapande aktiviteter under vinterlovet.
– På Kristinehamns konstmuseum kan man skapa sin alldeles egna bok eller bygga upp en vintervärld med hjälp av spännande material och färger. På Kristinehamns Historiska står pysslet redo för att skapa fritt i julens tecken. På Biblioteket kan man lära sig serieteckning och mangateckning.
Liksom tidigare skollov kommer riktiga konstnärer och illustratörer och leder aktiviteterna. Det är viktigt att barnen och ungdomarna får inspirerande och proffsiga aktivitetsledare, säger Hanna Jonasson, museipedagog på Kristinehamns konstmuseum.
Även i NBVs lokaler kommer målerikurser att hållas flera dagar under lovet där Människan är arrangör.

Man lära sig serieteckning och mangateckning

Skridskodisko, sportnyhet och vattenlek
I Björkhallen kommer ett skridskodisko arrangeras med ishockeyproffset Maria Rooth. Hallen kommer att lysas upp av ljusshower och en DJ spelar musik hela eftermiddagen.
I Brogårdshallen kan man prova på den nya sporten ”Jugger”. Utrustade med vadderade pompor ska man tillsammans med sina lagkamrater genom kommunikation, kreativitet och samarbete ta sig över spelplanen och försöka göra mål. För den som gillar dans och musik kommer en dansworkshop äga rum i NBVs lokal med Människan som arrangör. Sannabadet erbjuder gratis simning för barn- och unga mellan 2 och 18 år boende i Kristinehamns kommun. För den som vill åka på läger finns ett ridläger och ett skidläger att anmäla sig till. Saknar man utrustning finns det mesta hos Fritidsbanken att låna.

Skridskodisko kommer att arrangeras med ishockeyproffset Maria Rooth.

Av Elin Huatorpet Jones