Måhända en ny Bondbil

Bilnyheter från världens alla hörn!

Fords Hollywood-dröm
Att filma actionfyllda biljakter är ingen enkel match. Förutom avancerade kameror krävs även formidabla filmbilar för att fånga de rätta ögonblicken. Ford har därför tillsammans med Pursuit Systems utvecklat en kamerabil som ska filma Hollywoods snabbaste biljakter. Edge ST Camera Car har försetts med en V6:a på 335 hästkrafter och den takmonterade kamerakranen styrs med hjälp av monitorer från baksätet. Forden har dessutom folierats med en speciell svart vinyl för att förhindra reflexer.

Konsten att avslöja en ny bil
Att skapa rubriker kring bilpremiärer är en konst och någon som behärskar den med fingertoppskänsla är Range Rover. Inom kort förväntas en ny Evoque dyka upp – men redan nu ger britterna oss en hint om hur nästa modell kommer att se ut. I London har man nämligen ställt ut ett antal rörformade konstverk i skala 1:1 för att visa siluetten av nya Evoque. Här kan vi verkligen snacka om ”röriga” konstverk!

Låttiteln avslöjar slutet
I en Miami Vice inspirerad musikvideo har två privatspanare fått låna chefens ögonsten i jakten på världens farligaste kvinna. De två agenterna spelas av inga mindre än musiklegendarerna Sting och Shaggy som ses ratta chefens nya Abarth 124 Spider samtidigt som de glider fram längs stadens gator nynnandes på deras nya hit ”Gotta get back my baby”. Uppdraget slutar dock i katastrof då kvinnan stjäl Spidern och lämnar de båda världsstjärnorna ståendes på gatan.

Måhända en ny Bondbil
Det var många biltillverkare som svor att de aldrig skulle haka på suvtrenden, men en efter en ger de nu vika. Bentley har Bentyga, Rolls-Royce lanserar just nu Cullinan, Ferraris ska heta Purosangue medan Lamborghini kort och gott döpt sin till Urus. Nu har även Aston Martin insett vilken enorm kassako suvarna är och deras bidrag har fått namnet DBX. Vrålåket förväntas att dyka upp i slutet av nästa år och frågan är om vi kommer att få se Agent 007 bakom ratten på nya suven i nästa Bondrulle?

När plånboken styr
Det sägs som bekant att man kan få precis vad som helst – bara man är beredd att betala, och nya Lamborghini SC18 är ett lysande exempel på att så är fallet. Den skönsjungande italienskan har formerna på de exakt rätta ställena och tolv luftintag ser till att kyla ner V12:an på 770 hästkrafter. Specialmodellen, som baseras på Aventador, är verkligen ”one of a kind” och är tillverkad åt en av Lamborghinis viktigaste kunder.

Putin bjöd på åktur
Det är inte varje dag Rysslands president bjuder på en åktur i sin nya limousin, men när Abd al-Fattah al-Sisi gästade Vladimir Putin så fick den egyptiske presidenten en åktur han sent kommer att glömma. Efter att ha synat lyxkärran ordentligt i sömmarna satte sig Putin bakom ratten på sin Aurus Senat, tryckte plattan i mattan och drog några varv runt den 5 848 meter långa F1-banan i Sotji. Att det gick undan bevisades inte minst av ansiktsuttrycket på den egyptiska ledaren…

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB
Foto: CNP AB