Positiv företagsutveckling i östra Värmland

Två av Sveriges 728 superföretag finns i Karlskoga. Det är Florenius Fastighetsförmedling, mer känd som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, samt Ställning i Karlskoga. Även Proteinbolaget i Karlskoga är framgångsrikt som ledande Gasellföretag i Örebro län.

Bro Möbler

Lövets Slang & Motor

Ställning

 

 

 

 

 

 

 

Flera företag i östra Värmland har nått stora framgångar både vad det gäller att ha skapat jobb och haft en välskött ekonomi och därför rankats på antingen Veckans Affärers eller Dagens Industris sammanställningar över framgångsrika företag.
Veckans Affärer har i fjorton år haft sin Superföretagslista som i år omfattar 728 företag. För att komma med på listan krävs att företagen fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Det är på den här listan som Florenius Fastighetsförmedling och Ställning i Karlskoga lyckats ta sig in.
Gustaf Florenius och hans företag har de senaste åren kunnat glädja sig åt flera framgångar. Förra året fick han och medarbetarna motta utmärkelsen som bästa Bobutiken i Sverige i hård konkurrens med övriga Bobutiker inom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Gustaf Florenius, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Det är hårt arbete och ett stort antal timmar som ligger bakom att vi lyckats komma så här långt men det gäller att inte luta sig tillbaka utan att fortsätta jobba hårt, säger Gustaf Florenius som arbetat upp Länsförsäkringars Fastighetsförmedling till Karlskogas största mäklarbyrå.
Verksamheten startades för tio år sedan och sedan dess har utvecklingen gått stadigt framåt.
– Drivkraften har hela tiden varit att växa och den här resan har verkligen varit rolig, menar Gustaf.

Förutom de två Karlskogabolagen finns det fler framgångsrika företag i östra Värmland. I Kristinehamn återfinns Bro Möbler, Lövets Slang & Motor samt Convoy Parts bland superföretagen.

Tidningen Dagens Industri har också en lista på framgångsrika företag, så kallade Gaseller. Här återfinns tre företag bland de fem främsta i östra Värmland. Det är Proteinbolaget i Karlskoga, Mörkvikens Byggservice, Karlskoga och Montera i Storfors. Några placeringar längre ner återfinns också Lekebergs Måleri och Entreprenad i Fjugesta, Lasertech LSH, Karlskoga, Karlskoga Snickeri och Montage CWR Engineering Karlskoga, Jordkullen i Storfors och Bergholm Jansson Holding i Kristinehamn.
Ett Gasellföretag kännetecknas av snabb tillväxt. Företaget måste ha minst tio anställda och ha en omsättning på minst tio miljoner kronor och måste ha haft en redovisad tillväxt under den senaste treårsperioden.

av Björn Hallin