Anders Sjögren ansvarig för Bad & Värme-butiken i Kristinehamn visar upp olika böjbara kranar.

Många satsar mer på badrummet

Stor efterfrågan på takduschar, större yta, allt färre badkar och mer påkostade detaljer. Det kan Anders Sjögren berätta om den senaste tidens trender när det gäller ett av husets mest välanvända rum.
– Förr handlade det mer om funktion. Idag vill många att badrummet ska vara mysigt och gärna stort, säger han.

Anders har jobbat inom VVS-branschen sedan 90-talet. Efter några år på annan ort återvände han till Kristinehamn för några år sedan – till jobbet som platsansvarig för den då nyöppnade Bad & Värme-butiken.
– Det jag gillar allra mest i yrket är kundkontakten, men det är också roligt att få vara problemlösare, säger han.
Bad & Värme har även butiker i Filipstad och Karlskoga. Något som förvånar många kunder är att butikerna även säljer rördelar och dessutom erbjuder rörmokartjänster.
– En del tror att vi bara har en butik, men bara här i Kristinehamn har vi två utbildade rörmokare och söker just efter ytterligare en att anställa, säger Anders.
Eric Grindbo håller på att lära sig yrket och jobbar både med service och i butiken.

Trendigt – badrumsmöbel i grått.

Utedusch – sommaren storsäljare.

Eric Grindbo visar upp populära takduschar.

– Det är väldigt roligt att få hjälpa en kund hela vägen när det gäller exempelvis att planera ett badrum, säger han, och Anders håller med:
– Det blir ju ofta så stor skillnad på det gamla och det nya. De flesta kunder är överlyckliga över det lyft som ett nytt badrum blir för hela huset, säger han.
För den som vill renovera eller bygga nytt badrum finns hjälp att få med alla detaljer.
– Vi samarbetar med Franssons Golv, LK Bygg och El-Richard och kan lämna offert på hela jobbet, säger Anders.

Vad är då trendigt i dagens badrum? Rymd, en stor takdusch, spotlights i taket och en toalett utan spolkant är vanliga ingredienser. Ungefär hälften av kunderna väljer kakel och klinkers medan den andra halvan vill ha golv- och väggmattor. De flesta väljer också golvvärme och en handdukstork.
Badkar plockas oftare ut än de sätts in, medan duschutrymmet gärna får vara stort och ha glasdörrar. Badrumsmöblerna säljs fortfarande mest i vitt, men det kommer även andra färger.
– Just nu är grått ganska hett, säger Anders.
Bad & Värme-butiken säljer och installerar också värmepumpar från Thermia. Både för bergvärme, luft/vatten och luft/luft.
– Efterfrågan är riktigt stor, säger han, och berättar också om två andra produkter som varit mycket heta i sommar. Uteduschar med solvärmt vatten sålde helt slut och när det gäller förbränningstoaletten Cinderella ökar efterfrågan hela tiden.

 

 

 

 

 

 

– Många har upptäckt att förbränningstoalett är väldigt smidig och lättskött, samtidigt som flera kommuner vill dra ner på latrintömning i fritidshusområden, säger Anders, som själv tycker att badrummet är ett av husets viktigaste rum.
– Jag har ett stort kaklat badrum. För mig är ytan viktigast och att det finns gott om plats för förvaring, säger han.

Lättskött – Cinderella förbränningstoalett

En del tror att vi bara har en butik, men vi erbjuder också rörmokartjänster.

Text & foto: Lars Larsson