Alla som är lediga dagtid och vill följa med är välkomna med ut på tur i skogen.

En guldgruva för naturentusiaster

Drakberget, Rövarkulorna, Järnleden och Mögsjöbergen – bakom de vackra namnen döljer sig en guldgruva för naturentusiaster.
I Storfors finns ett gäng som ger sig ut i skog och mark varje vecka. På 17 år har de hunnit vandra otaliga stigar.

– Vi brukar gå mellan sju och tolv kilometer och vi har verkligen trevligt. Man får frisk luft, motion och trevligt sällskap, säger Birgitta Jonsson.
Majlis Eriksson var den som tog initiativ till att bilda en vandringsgrupp för daglediga för 17 år sedan. Numera drivs vandringen via ABF, men man behöver inte betala någon medlemsavgift för att få vara med. Gruppen vandrar mestadels på stigar i skogen, men det kan också hända att man använder skogsvägar en bit.

Majlis Eriksson och Birgitta Jonsson håller koll på GPS:en.

– Det är tur att vi har Majlis som planerar och känner till alla ställen, säger Lena Guntsch som vandrat med gruppen i flera år.
Varje onsdag året runt, med lite uppehåll på sommaren och runt jul, samlas man vid den fd grillkiosken i Storfors klockan 9.30, för gemensam bilfärd till starten.
– Det är öppet för vem som helst att komma med. Man deltar de gånger som man har lust och det blir alltid ett gäng som ger sig iväg. säger Majlis.
– Det är ju inte så kul att vandra själv i skogen, här får man sällskap och lär känna nya personer, så det är perfekt för alla som vill vara ute och gå, tycker Bodil Ågren.
Ungefär halvvägs tar gänget en ordentlig paus och plockar fram sitt medhavda fika ur ryggsäckarna.

Lena Guntsch är en av de trogna deltagarna.

Under diskussionerna kommer det fram många vandringsförslag;
– Det finns ju så många fina vandringar. Lårhöjden är fint, särskilt uppe vid Lårhöjdsstugan med utsikten och Rövarleden är finast i östra delen, tycker Birgitta.
– Vi har gått flera sträckor av den nya Järnsjöleden innan den blev klar och kunde se att det kommer att bli en väldigt fin led, säger Majlis och får medhåll av hela gruppen.
Information: 070- 221 86 55

Text: Eva Wiklund
Foto: Kristina Elmström