Nu säljs Saga Noréns Porsche från Bron

Den 13 juli kommer Saga Noréns gröna porsche från TV-serien Bron att säljas på auktion. Intäkterna från försäljningen går till organisationen WaterAid, som skådespelerskan Sofia Helin är ambassadör för.

Porschen, som körs av huvudkaraktären Saga Norén, är ett återkommande inslag i TV-serien som gjort stor succé både i Sverige och internationellt.
Försäljningen görs till förmån för organisationen WaterAid, som arbetar i världens fattigaste samhällen med att förbättra tillgången till rent vatten, toaletter och hygien. Sofia Helin, som spelar Saga Norén i Bron, är ambassadör för WaterAid, och hon är mycket glad över att försäljningen av den ikoniska bilen kan leda till att fler människor i världen får tillgång till rent vatten genom Water-Aid arbete:
– Sagas porsche är inte bara en stor del av mitt eget skådespelarliv utan har också blivit en del av den svenska TV-historien. Det är verkligen jättekul att denna ikoniska bil kan komma till så stor nytta även efter Bron. I vintras reste jag med WaterAid till Kambodja och såg med egna ögon vilken otrolig skillnad deras arbete gör. Med pengarna som WaterAid får in från auktionen kommer de kunna nå tusentals människor i världens fattigaste samhällen med rent vatten, säger Sofia Helin.