Lotta Lloyd Gregard vid Slusscaféet.

Lotta och Michael tar över Lungsunds hotell och camping

Från och med den 19 juni kommer Lotta och Michael Lloyd Gregard, som driver Slusscaféet i Bjurbäcken, att ta över som nya entreprenörer för hotell och camping i Lungsund.

– Vi ser verkligen fram emot att vara med och utveckla hela området kring Bjurbäcken och Lungsund, säger Lotta, och berättar att de kommer att ha öppet alla dagar i veckan under högsäsongen.
Paret fortsätter att driva Slusscaféet och med hjälp av sin personal, kommer de nu även att driva Pensionat Lungsund & camping, sommarcafé, glasskiosk och äventyrsgolf.

 

 

 

 

 

 

 

– Sommarcaféet kommer att vara öppet alla dagar i veckan med lättare luncher, från och med måndagen efter midsommar, säger Lotta, som ser många samordningsvinster mellan de två verksamheterna.
Efter att ha drivit Slusscaféet i flera år ser hon nu fram emot nästa steg, och berättar att hon länge haft en dröm om att starta just ett pensionat.

– Vi kommer att ta namnet Pensionat Lungsund, eftersom namnet ger en känsla av vad vi kommer att erbjuda med äkta värmländskt gemyt. Helpension som alternativ för våra camping- och pensionatsgäster, säger hon, och berättar att begreppet pensionat växte fram under en tid när ångbåtar transporterade tidiga turister.

Vi vill bli ett naturligt besöksmål för båtfolket, med den bästa service som vattenleden kan erbjuda.
– I slutet av 1800-talet passerade många ångbåtar på Bergslagskanalen, så namnet känns klockrent, säger hon.
Den nyligen iordningställda vandringsleden Järnsjöleden, som binder samman Järnleden från Kristinehamn med Bjurbäckens slussar, passerar ett stenkast från anläggningen.
Hur sommaren kommer att arta sig på pensionat och camping är ännu inte bestämt i detalj.

– Vi kommer att utveckla verksamheten stegvis, men först ska vi bjuda in alla i byn Lungsund och en del övriga som bor i bygden till en vip-kväll, för att höra deras tankar och åsikter om den kommande verksamheten, säger Lotta.
AB Storfors Mark och industrifastigheter har kommit överens med de nuvarande entreprenörerna Arnoud och Thelma Barnhoorn om ett avslut den 18 juni.
Kommunalråd Hans Jildesten är glad att man hittat en lösning för en fortsatt verksamhet i Lungsund.
– Det känns väldigt bra att vi får lokala entreprenörer med massor av vilja att skapa utveckling och som kommer att ha generösa öppettider för både turister och folk som bor i området, säger han.

av Eva Wiklund/Lennart Johansson