Camilla har lyft Lunnedet under åren

I 21 år har Camilla Hammarbäck drivit café, restaurang och camping i Lunnedet.
– Det allra roligaste är när folk uppskattar olika nyheter som vi hittar på, säger Camilla, som under högsäsongen har 15-20 anställda.

Till en början tackade Camilla och hennes dåvarande kompanjon nej till att driva anläggningen. I villkoren ingick nämligen att man skulle bo på platsen och dessutom sköta slussningen.
– Det hade inte fungerat för oss, men sedan fick vi ändå frågan på nytt med ändrade villkor, och slog till, säger hon och berättar om en anläggning som utvecklats.
– Vi har fått bygga upp allt från grunden. Det senaste är våra nya stora altan och utomhusbar, tillsammans med den renoverade restaurangen, säger hon.
Och nog ser det lockande ut att sjunka ner in av de nya lonugesofforna och hugga in på en räkmacka eller en glassig bubbelwafflewrap.

 

 

 

 

 

 

– Vi brukar ha fullt här under fina sommardagar, säger Camilla, som också minns de första ”hundåren”.
– Hela anläggningen var nergången och vi hade inte särskilt många campinggäster. I år har vi som vanligt fullbokat på campingen i midsommar – men den här gången extremt tidigt, säger Camilla, som till en början lockade gäster med enbart hembakat på kaffemenyn.
– Det var inte så vanligt då, förutom på konditorierna, säger hon.
Numera har området över
200 000 besökare under en sommar och på programmet står motorträffar varje tisdag hela sommaren, trubadurkvällar, räkfrossa och olika artister. Riktigt stor och populär har countryfestivalen blivit, som hålls den 7 juli.


– Hela den veckan går i festivalens tecken med bland annat motorträff och coverband.
Då åker folk hit från hela Sverige och även från Norge och Danmark, säger hon. Under festivaldagen spelar sex olika band och det brukar vara fullt ös.
– Näst efter midsommar är det vårt största arrangemang. Det är tur att jag har en del ideell hjälp också av barn, föräldrar, vänner och make, säger hon.
Camilla öppnar anläggningen i april och har öppet fram till oktober. Sedan brukar det bli ett uppehåll fram till julbordsserveringen.
– Men egentligen har vi bokningar året runt. Folk har gärna barnkalas med hoppborg eller andra fester här och det är även populärt med dop och vigslar, säger hon.

Text & Foto: Lars Larsson