Annelie Bergdahl testade golf för första gången förra året.

Golfens Dag firas den 26 maj

Förra året blev Golfens Dag rena folkfesten på Lundsbergs golfbana. I år bjuder man in till festligheter för både stora och små igen.

– Alla intresserade är välkomna, man behöver inte kunna något om golf för att ha trevligt hos oss den här dagen, säger tränaren Joakim Kristofferson.
Lundsbergs Golfklubb har kämpat hårt för fina greener de senaste åren. Nu kan man erbjuda både fina banor och en god gemenskap i klubben.
Lördag den 26 maj öppnar arrangemanget klockan 11.00 och pågår fram till klockan 15.00.
Under dagen bjuder klubben på prova-på-golf på en trehålskortbana med mjuka bollar, en aktivitet som passar både barn och vuxna.
Besökarna får också fria bollar och utslagsinstruktioner på klubbens drivingrange och den som vill kan få spela några hål på stora banan tillsammans med en medlem.
På övningsgreenen framför klubbhuset blir det puttningsutmaning och på området erbjuds även servering, lotterier och andra tävlingar. Golfklubbor finns att låna gratis.
– Vi hoppas naturligtvis på lika stort gensvar som förra året. Det var en riktigt härlig dag och flera av de som kom hade aldrig testat golf tidigare, säger Joakim.
Under dagen kan man också få information om klubbens grönt-kort-utbildning.

Joakim Kristofferson och Juha.

av Eva Wiklund