Motorsportveckan – ett av Karlskogas största event

Motorsportveckan har vuxit under varje år och har blivit ett av Karlskogas största event och den 6:e upplagan av veckan är inget undantag. I år utökar man med 1 dag och man har 6 arenor där uppvisningar och tävlingar avlöser varandra.

Invigningen sker i centrum på tisdagskvällen med hundratals bilar på torget, cruising och invigningstal av Richard Göransson, femfaldig STCC-mästare. På arena torget arrangeras även en barndag under onsdagen. Fredagen bjuder på Top20 samt Frog FMX show, förra årets stora succé. Lördagen bjuder på allehanda aktiviteter som Sigges runda, drive-in-bröllop och även här FMX Show.


På Näset är SM i Jetski tillbaka tillsammans med nyheterna för i år:
miniraing med radio-styrda el-bilar och ett gigantiskt lekland bestående av hoppborgar, 100 meter hinderbana, vattenbollar, bumperballs, ja allt för de yngsta i familjen.
Streetfreaks bilutställning med över 400 bilar och helikopterflygning återkommer också underlördagen.


På flygplatsen återfinns flyguppvisningarna och traktorpullingen under lördagen. Extra roligt är att JAS 39 Gripen kommer för att göra en uppvisning på eftermiddagen.

En helt ny arena ser sitt ljus i år och den är belägen på grusparkeringen utanför Nobelhallen. Där blir det Super Enduro-tävlingar samt uppvisning från Trial-klubben. Här kommer vi också få se Str8upMC som gör diverse spektakulära tricks på sina hojar.

Gelleråsen arena är som vanligt värd för Velodromloppet Grand Prix, en stor succé som drar massor med tävlande och publik. Förutom att det är Sveriges största Racinghistoriska tävling bjuds det även på utställningar och uppvisningar. Extra kul är att den internationella serien Formel Junior år tillbaka.

Konst Fart & Design växer sig ännu större från starten förra året. Man kan stoltsera med över 15 konstnärer, stjärnmotor, vernissage och mycket mer för den konstintresserade. Självklart är inriktningen mot fart, motor och motorsport.

För 12:e gången arrangeras även KarlskogaFesten under torsdagen, eller vad sägs om artister som Sean Banan, Ace Wilder, Chris Kläfford och Thomas Di Leva varvat med BIK och RIK, utställare, mat och marknadsstånd, lekland och Boda Borgståget. KarlskogaFesten är familjefesten för alla.

Ace Wilder

Chris Kläfford

Sean Banan

Thomas Di Leva. Foto: Peter Knutson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Peter Hedin