Prydnadsmöbeln – årets raket 2017

När Blocket summerar möbelåret 2017 kan man se att olika prydnadsmöbler, såsom drinkvagnar, sidobord och puffar, vuxit i popularitet. Ikeas sortiment och svenska designklassiker fortsätter att dominera sökningarna.

Under 2017 annonserade svenska folket heminredning på Blocket till ett värde av totalt cirka 2,1 miljarder kronor, drygt 400 miljoner mer än fjolåret. Det som såldes mest var soffmöbler följt av bord och stolar. Det som sålde snabbast var trädgårdsmöbler följt av sängar och hyllor.
Sett till trender på begagnatmarknaden var typiska prydnadsmöbler årets vinnare. Ord som sideboards, fotpall, bänk, drinkvagn och puff klättrade på söklistan.
– Det är möbler som antingen är dekorativa i sig, eller som kan dekoreras, som vuxit i popularitet – de som utgör ett komplement till den befintliga inredningen. Vi känner igen dem från vackra stilleben i hemmet som flödar i sociala medier och i inredningsmagasinen, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

IKEA är årets mest eftersökta möbelvarumärke följt av Nisse Strinnings hylla String, Yngve Ekströms fåtölj Lamino och möbler från Dux. De mest eftersökta materialen är teak, ek och rotting.

– Efterfrågan på naturmaterial såsom olika träslag, skinn och marmor har sedan ett par år varit stark. Det är hållbara materialval som håller i längden varav vissa även förädlas med åren. I år kan vi se sammet som nykomling på topplistan över de mest eftersökta materialen i möbelkategorin, säger Linnéa Aguero.

Populärast på Blocket Design 2017:
Bruno Mathsson
Arne Jacobsen
Svenskt Tenn
Hans J Wegner
Carl Malmsten

Mest sökta designen/varumärkena på Blocket i kategorin Möbler & heminredning 2017:
IKEA (olika modellnamn)
String
Lamino
Dux
Englesson
Carl Malmsten
Jetson
Hay
Hästens
Mio