Både gamla och nya ägare är nöjda med den kommande nystarten för Bergslagscenter; Elvira Sandwall, Johan Lundin, Tommy Lundin, Eva Hellberg, Johnny Hellberg och Karin Lundin.

Nya ägare utvecklar Bergslagscenter

Nu drivs Bergslagscenter vidare tillsammans med Karlskoga Trädgårdstjänst.
– Det här ska bli spännande. Vi kommer att driva båda företagen i samma lokaler, säger Tommy Lundin som tar över tillsammans med sonen Johan Lundin.

Men det är inte Tommy och Johan som ska driva själva butiken, det ska istället Johans fru och hans mamma göra. Elvira Sandwall, som ska driva Bergslagscenter tillsammans med sin svärmor Karin Lundin, var också något av en pådrivare för affären.
När Syskonen Ewa och Johnny Hellberg funderade på vilka som kunde ta över Bergslagcenter gick frågan till Tommy och Johan, som genom Karlskoga Trädgårdstjänst varit trogna kunder i många år.
– Men de hade ju fullt upp i det egna företaget och var tveksamma. Till slut sa jag åt dem att satsa. Jag tyckte att det var en rolig grej och lovade att säga upp mig om allt gick i lås, berättar Elvira.
Ända sedan hon var 16 år har hon jobbat inom olika serviceyrken och senast som elevassistent för barn med särskilda behov. Nu lämnar hon skolans värld.

– Jag har trivts med alla mina jobb, men det här är något helt nytt och väldigt utmanande. Det ska helt enkelt bli väldigt roligt, säger hon.

Med sig i bagaget har hon vanan att möta olika typer av människor.
– Jag har jobbat med service och bemötande sedan jag var 16 år, det är absolut kunskaper jag tar med mig in i det här, säger Elvira, som har en stor förkärlek för både blommor och inredning.
Just nu byggs den 1000 kvadratmeter stora lokalen om för att få fler avdelningar och även för att inrymma Karlskoga Trädgårdstjänst med tio anställda som ska utgå därifrån.

Snickarna Peter Lundin och David Axelsson är ett par av dem som jobbar för högtryck med att förvandla lokalen inför nystarten.

När butiken öppnar kommer man, precis som tidigare, att erbjuda både utomhus- och inomhusväxter. Det blir perenner, sommarblommor, krukväxter, stora gröna blommor samt fröer och lökar. Självklart ska det också finnas tillbehör som jord, växtnäring och prydnader för trädgården. Den del som kommer att öka rejält är heminredning.

– Vi räknar med att en tredjedel av butiken kommer att fyllas med heminredning. Jag brinner verkligen för det, säger Elvira, som just är hemkommen från två stora mässor.

Med sig hem har hon massor av inspiration och en stor mängd nya varor. Enstaka möbler, prydnadssaker och gardiner, säger Elvira och räknar upp några av vårens trender:
– Rosa och lila är färger som kommer pryda många hem under 2018. Även jordfärg och alla typer av träslag kryper in i våra hem. Flamingodetaljer är en trend vi också kommer se mycket av under året, säger hon.
De nya ägarna räknar med att butiken ska öppnas någon gång under mars månad, och strax före sommaren kommer nästa stora nyhet.
– Vi kommer att öppna ett riktigt mysigt café där man ska kunna sitta bland alla växter och fika och njuta av gott hembakat kaffebröd. Dessutom bygger vi ett lekrum för barnen, säger hon.
Elvira ser fram emot att få jobba åt sig själv och att själv få styra sin arbetsdag.
– Att få sprida glädje och få dela med sig av det som man tycker är roligt känns väldigt häftigt, säger hon.
Syskonen Johnny och Ewa Hellberg är glada att Bergslagscenter drivs vidare av Karlskoga Trädgårdstjänst som ett familjeföretag.

– Det känns jättebra för oss och det ska bli spännande att se utvecklingen. I och med att de redan jobbar med trädgårdar känns det perfekt, säger Ewa Hellberg, som har 40 år i branschen bakom sig.

Nu lämnar syskonen Ewa och Johnny Hellberg (th) över till
Elvira Sandwall, Johan Lundin, Karin Lundin och Tommy Lundin.

Text/foto: Eva Wiklund