Linda Tjädersten Tuulik och Claes Larsson sitter i en nätt soffa i vårens dova pasteller.

Nättare vår på Mio Möbler

Trådhyllor, nättare soffor med högre ben, robusta bord och en liten dos retrokänsla. Så ser våren ut på Mio Möbler.
– Folk är väldigt intresserade av heminredning idag. Det är också lätt att få nya tips och idéer genom att följa bloggare och andra profiler. Trender slår igenom snabbare idag, säger säljledare Claes Larsson.

Blått, grönt och dova pasteller har gjort sitt intåg på Mio i vår. Sammet fortsätter att vara ett populärt material och finns nu på soffor, kuddar, fåtöljer pallar och mycket annat. De stora divansofforna finns kvar, men nu får de konkurrens av soffor och fåtöljer i mindre format.
– Vi går mot mer nätta soffor, med högre ben.
Det ger en öppnare känsla och många som frågar om robotdammsugaren går under soffan blir nöjda, säger Claes Larsson.
Lösa pallar är också något som ökat i popularitet. Det finns bland annat pallar med smäckra ben, puffar med förvaring och stora puffkuddar för golvet.

– Pallar är lätta och smidiga, de får plats i alla rum och det är lätt att förnya sin stil med enkla medel,

säger Linda Tjädersten Tuulik som är säljare och inredare på Mio Möbler i Kristinehamn.
Hon berättar att naturmaterial är fortsatt populärt. Marmor finns kvar och rustikt trä är nu riktigt trendigt. De vita möblerna och den vanliga oljade eken är fortsatt omtyckt.
– Nu vågar man satsa på mörkare betsad ek, och man mixar gärna ek med vita ben, säger hon, och visar ett rejält bord i mörk ek.
Hon poängterar att Mio har konceptet bra-bättre-bäst på Mio. Det betyder att man har möbler som ser ganska lika ut för ögat, men det skiljer på pris, kvalitet och sittkomfort.

 

– På så sätt kan kunden alltid hitta sin stil i olika prisklasser, säger hon.
Retrokänslan hittar man inte bara i de sammetsklädda, nätta sofforna med höga ben. Även trådhyllan har fått ett uppsving – nu finns den i mängder av olika former och i flera färger.
– Folk tycker mer om det minimalistiska idag. Stora, tunga bokhyllekombinationer finns inte längre även om större hyllor kanske kommer tillbaka nu när sofforna blir mindre, säger Claes.

 

 

 

 

 

 

En sak som just nu inte är så efterfrågad är sängramar.

– Idag köper man kontinentalsängar med klädd sänggavel. Det har gått fort för sängramarna att försvinna, säger Claes.

När de ska nämna sina egna favoritmöbler i hemmet pratar både Claes och Linda om vardagsrumssofforna.
– Jag har en tresitssoffa där man verkligen kan sitta avslappnat, den är en stor favorit, säger Claes.
– Vi har två tresitssoffor mittemot varandra. Det blir väldigt sällskapligt och trevligt. Där trivs jag, säger Linda, som också stortrivs med jobbet som inredare.
– Det är faktiskt ganska många som tar chansen att få en timmes gratis rådgivning och det är jätteroligt att få vara med att hjälpa dem att hitta sin egen stil, säger hon.
Claes säger att relationen med kunderna är det som inspirerar honom i jobbet.

– Många kunder är ju återkommande och man lär känna dem. Det är säkert lättare att bli mer personlig på ett mindre ställe som här i Kristinehamn, säger han.

 

 

Text & Foto: Lars Larsson