Olle Levein (tv) är delägare i ElteamOne tillsammans med Ulf Brattström som grundade firman under namnet Brattströms El för över 30 år sedan.

ElteamOne får proffshjälp med digitalisering

I över 30 år har Ulf Brattström drivit ElteamOne, eller Brattströms El som firman hette från början. För knappt tre år sedan klev Olle Levein in som delägare.
– Jag trivs i Storfors. Här har jag jobbat hela yrkeslivet, och det känns ju bra att firman blir kvar här även om Ulf så småningom trappar ner, säger han.

Ulf är industrielektriker och från början fanns jobben till allra största delen inom industrin.
– Jag jobbade inom industrin, men så ville jag skapa något eget – och det har ju gått bra, säger han.
Från början hade Brattströms gott om jobb ”på bruket”, och fortfarande idag är industriföretagen en bas även om omfattningen har minskat. Idag jobbar firmans åtta elektriker med stor bredd inom många olika områden.
– Ett av våra största jobb nyligen var ombyggnationen av brandstationen i Filipstad, berättar Ulf.
Firman tar både större och mindre jobb, åt företag och åt privatpersoner. Och både Ulf och Olle gillar svåra jobb.
– Vi går igång på krångliga saker. Problemlösning är något vi gillar, säger Olle, som menar att klurighet och tålamod är två kvaliteter man söker efter när firman rekryterar.
Företaget skulle kunna växa ytterligare, för just nu är det ingen brist på uppdrag.
– Svårigheten är att få tag på kompetent och självgående personal. Vi är alltid öppna för nya förmågor, säger Ulf.
ElteamOne är också ett av sju företag som fått del av digitaliseringspengar från Tillväxtverket. Under våren ska man komma igång med en utveckling av hemsidan.
Bidraget förmedlas av IUC/Stål & verkstad och innebär att företagen får hjälp av konsulter med olika typer av digitalisering till en kostnad upp till 80 000 kronor. Företagen bidrar själva med
12 000 kronor.
– Vi har inte hunnit utveckla sidan själva, utan det är i stort sett bara en kontaktsida. Vi har ju fullt upp med jobbet i vardagen, så det känns väldigt bra att få professionell hjälp med det här, säger Olle.

Fler får bidrag till digitalisering

Via projektet Indigo får nu flera företag i Storfors bidrag till digitalisering.
Näringslivsutvecklare Börje Andersson säger att just Storfors fått en stor andel av de bidrag som finns tillgängliga via IUC Stål & verkstad. För industrinära företag finns chans att få hjälp med allt från utveckling av hemsida till digitala rapporteringssystem eller annan digital utveckling.
I Storfors är nu sju företag på gång in i olika projekt. Företagen betalar 12 000 kronor och får då konsulthjälp upp till 80 000 kronor.

 

Text/foto: Eva Wiklund