Fler passagerare väljer Karlstad

Under 2016 reste 85 848 passagerare till och från Karlstad Airport. Under 2017 har den siffran stigit till 89 936 – en ökning med 4,5 % totalt. Det är framför allt chartertrafiken som står för den största ökningen, där Kreta kom tillbaka som resmål förra året, men både inrikes och utrikes linjefart har stadigt ökat.

− Det är glädjande att antalet resenärer ökar inom alla kategorier, både till Stockholm, Frankfurt och till alla våra charterdestinationer. Ju fler som flyger från Karlstad desto lättare har vi att attrahera mer flyg och nya resmål. Under 2018 tar vi sikte på att nå 100 000 passagerare från Karlstad och hoppas värmlänningarna hjälper till genom att välja att flyga härifrån, säger Hans Wennerholm, VD på Karlstad Airport.
− Det är kul att ännu fler väljer Karlstad och förhoppningsvis når vi ännu bättre siffror för 2018. Med resor till både Turkiet och Cypern under högsommaren och förstås över 400 destinationer via Frankfurt reguljärt ser det bra ut. Dessutom är det väldigt positivt med
så många tyska besökare som nu börjat hitta hit via Frankfurtflyget. Det är bra för de värmländska turismföretagen, säger Carl Hallgren marknadschef på Karlstad Airport.