Högintensiv tävling i Crossfit

Sista helgen i maj arrangeras en av vårens kanske roligaste tävlingar i Karlskoga. Då avgörs Charles-Wod MayDay i Stråhallen, en crossfittävling som beräknas samla runt 200 tävlande.

Arrangör är CrossFit Karlskoga som anordnade tävlingen även förra året med ett hundratal deltagare. Arrangemanget fick mycket beröm och ryktet spred sig i CrossFit-kretsar vilket innebär att årets upplaga samlar betydligt fler tävlande.

Crossfit är ett styrke- och konditionsprogram som bygger på olika funktionella rörelser under hög intensitet. Träningsformen kommer
från USA där den togs fram för att träna utryckningspersonal och militären. Deltagarna tränar helt efter sina egna förutsättningar i kondition, styrka och smidighet.
Charles-Wod MayDay avgörs i tre klasser – RX för de som behärskar alla moment inom CrossFit, Intermediate för åldersgruppen 16 och uppåt och Master för de som är 35 år och äldre. Tävlingsinnehållet är varierande och deltagarna vet från början inte vilka tävlingsmoment som ingår vilket betyder att man måste vara förberedd på allt, inom till exempel löpning tre kilometer, styrkelyft, tyngdlyftning och ett antal pull-ups och olika smidighets-moment.

Text Björn Hallin.
Foto Crossfit Karlskoga