Johan Joelsson och dottern Alva trivs i Kalhyttan. Längre bak i spåret kämpar Anna Hulth och hennes dotter Emma.

Full aktivitet i Kalhyttan

I Kalhyttan strax utanför Filipstads centrum är det full aktivitet i spåren. Här finns fyra kilometer konstsnöspår, men också en mängd andra natursnöspår – från två kilometer till 20 kilometer. Här finns också grillplats och skidlekplats med skicrossbana för barn. Konstsnöbanan och spåren på två respektive fem kilometer är elbelysta fram till klockan 21.00.

– Det här är verkligen en fin anläggning. Vi vuxna turas om att åka längdspåren medan några av oss åker kortare slinga med barnen, säger Johans Joelsson som åker tillsammans med dottern Alva och kompisen Anna Hulth och hennes dotter Emma. Övriga i familjerna är ute på längre turer.
– Vi åker från Karlstad och hit bortåt tio gånger per säsong, säger Johan, som är imponerad av kvaliteten på spåren, variationen och anläggningen med dusch och bastu.

Text: Eva Wiklund. Foto: Lars Larsson