Kajsa Jansson är väldigt glad över det fantastiska mottagandet från alla tillfrågade sponsorer, som generöst ställer upp för att göra lördagen till något alldeles extra.

Kändistätt på Karlskoga Motorstadion

När Johan Jansson Stiftelse fyller 20 år.

Ta en häftig tur med racingstjärnor, en rad aktiviteter för barnen, en trollkonstnär, go-cartturer och föredrag med dragplåster som Jens och Mia Spendrup, motorjournalisten Håkan Matson från Dagens Industri, Susanne Kottulinsky och Anders ”Järnmannen” Olsson. Det är bara några av programpunkterna när Johan Jansson Stiftelse för tumörforskning och cancerskadade uppmärksammar 20-årsdagen på Karlskoga Motorstadion den 14 oktober.

Ta en fartfylld tur med racingstjärnor. Foto: racefoto

Arrangemanget på Motorstadion ska bli ett sätt att sprida budskapet om stiftelsens verksamhet till fler människor, säger Kajsa Jansson.

Johan Jansson 1990.

Johan Jansson Stiftelse kanske mest är känd lokalt i Karlskogaområdet och arrangemanget på Motorstadion ses som ett sätt att nå ut till en bredare allmänhet. Johan var son till Kajsa Jansson och hennes make Harald och gift med Susanne Hede. Kajsa blev känd som framgångsrik bilhandlare och drev under 1990-talet Kajsa Jansson Bil. När sonen gick bort såldes företaget till Helmia 1997. Samma år bildades Johan Jansson Stiftelse med ett startkapital på tio miljoner kronor. Kajsa och Susanne har under de tjugo åren som stiftelsen varit verksam lagt ner ett omfattande arbete för att utveckla verksamheten.

Susanne Hede

– För ungefär ett år sedan började vi prata om att göra något på marknadssidan och försöka göra stiftelsen mer känd. Idén om ett arrangemang på Karlskoga Motorstadion kom upp och sedan har vi arbetat på att utveckla idén. Johan skulle ha tyckt om det här, menar Kajsa.
– Vi vill gärna ha in mer pengar till stiftelsens arbete. Medlen, som består av skänkta pengar samt en avkastning på stiftelsens värdepapper, går oavkortat till tumör- och cancerforskningen vid Sahlgrenska i Göteborg.
Det enda undantaget är kostnaden för en revisor som vi måste ha samt en avgift till Stiftelsen för insamlingskontroll men det är inga stora pengar, berättar Kajsa.
Att verksamheten är ansluten till Stiftelsen för Insamlingskontroll betyder att man har ett 90-konto som garanterar att huvuddelen av de insamlade medlen går till vad det är avsett för.

Mike Luff sitter med i planerings-gruppen för stiftelsens 20-årsdag. Här diskuterar han programmet med Kajsa Jansson.

Arrangemanget på Motorstadion ska bli ett sätt att sprida budskapet om stiftelsens verksamhet till fler människor.
– Vi vill gärna nå ett större område, bland annat hela Värmland och Närke, menar Kajsa.
Efter att beslutet togs om att anordna familjedagen har uppslutningen från alla tillfrågade sponsorer varit stort.
– Mottagandet har varit helt fantastiskt. Det är ingen som sagt nej när jag frågat dem, skrattar Kajsa.

Janne ”Flash” Nilsson

Besökarna får chansen att se och provsitta ”Flash” Cars 3-bil från filmen Bilar 3.

En av de första som Kajsa frågade var Janne ”Flash” Nilsson och han sade ja på en gång. Flera andra banracingförare har sedan lovat att ställa upp och det betyder nu att alla som är intresserade får chansen att provåka en Porsche, en Nissan GT-R eller kanske en Chevrolet Corvette och uppleva tjusningen med att åka runt banan i full fart med bland andra ”Stecka” Walfridsson, ”Flash” eller Fredrik Ekblom.
Besökarna får också ett unikt tillfälle att få se och provsitta ”Flash” Cars 3-bil från filmen Bilar 3.
– De som är intresserade av att åka med får betala en liten slant som går oavkortat in till stiftelsen, säger Kajsa.
Det bjuds på mer än fartfyllda åkturer under jubileumsdagen. Ett stort lotteri arrangeras med priser som attraktiva hotellövernattningar med antingen festmiddagar eller julbord, en dryckeskyl till altanen eller en ismaskin, olika verktyg, smörgåstårtor, blomsterarrangemang, förpackningar med bröd från Wasa eller lådor med pasta från Barilla, kaffe från Löfbergs och som det inte skulle räcka kan man vinna ett lass grus från NCC värt runt tusenlappen. Barnen går heller inte lottlösa utan kan vinna leksaker, biobiljetter, inträde på Boda-borg plus en rad andra saker.
Under dagen arrangeras också flera föreläsningar. Jens och Mia Spendrup berättar om sina erfarenheter på
temat ”Entreprenörskap och familje-företagande”. Anders ”Järnmannen” Olsson föreläser på temat ”Det finns inga gränser”, motorjournalisten Håkan Matson från Dagens Industri och Expressen berättar om ”framtidens bilar” och Susanne Kottulinsky pratar om ”Tre generationer motorsport”.

Johan Janssons stiftelse inrättades den tredje november 1997 av familjen Kajsa och Harald Jansson samt hustrun Susanne Hede till minne av Johan som avled i en tumörsjukdom 32 år gammal.
Tio miljoner kronor blev startkapitalet i en fond för tumörforskning plus två miljoner kronor till ytterligare en fond med ändamål att stödja cancerskadade genom att tillhandahålla handikappanpassade bilar.
Fonden förvaltas av en styrelse där Kajsa Jansson är ordförande och sonhustrun Susanne Hede är medlem tillsammans med medicinsk expertis vid Medicinska fakulteten vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Susanne Kottulinsky.

Håkan Matson.

Anders Olsson ”Järnmannen”

Mia Spendrup

Jens Spendrup

Fredrik Ekblom

Stekka” Walfridsson

 

Jubileet startar klockan tio den 14 oktober och arrangemanget avslutas klockan femton.
Inget inträde tas ut.

Johan Janssons stiftelse har postgiro 900046-4,
bankgiro 5221-0366.
Swishnr: 1230738716
Fler uppgifter om stiftelsen finns på hemsidan:
www.jj-stiftelse.org

av Björn Hallin