Hos Ann-Mari finns allt från milda linnetyger till härliga Morris-mönster.

I höst vill vi inreda i ockragult och sammet

Shoppingstaden Karlskoga har flera butiker för den inredningsintresserade och ett av de senaste är Amis Nya Rum, centralt belägen i staden med personlig service och hantverk i fokus.
Vi träffar Ann-Mari Selldén på Amis Nya Rum som har hämtat inspiration från Formexmässan. Ann-Mari berättar om vilka färger, mönster och material som är stora i höstens inredning.

Ann-Mari Selldén är karlskogabo med rötter i Härnösand och har lång erfarenhet som företagare inom heminredningsbranschen. Många karlskogabor känner igen Ann-Mari och hennes stil från bland annat en butik på Grönfeldtsgården som hon tidigare drev.

Årstidsväxling i inredningen
Hösten är här och för många är det en tid för årstidsväxling även i heminredningen. Fortfarande är blått en stor färg inom inredning men ockragult och petroleumblått är höstens hetaste färger.
William Morris-inspirerade mönster på tyger är stort. Bland textilier överlag är just blad och löv ett återkommande inslag under denna årstid berättar Ann-Mari.

Ann-Mari har ett stort urval av mattor för beställning.

Höstens materialtrender
Material som utmärker sig i höst är sammet men även materialblandningar med bomull och polyester blir allt vanligare. Dessa material är mindre känsligt än enbart bomull och har ett fint fall som exempelvis gardintyg. Linne är alltjämt aktuellt och också ett av Ann-Maris personliga favoritmaterial, såväl i enfärgat som med tryckta mönster i naturfärger.

Hållbara materialblandningar
Mattor tillverkade i viskos är stort och nu kommer även ett blandmaterial som består av viskos och ull för bättre hållbarhet. Färgerna för mattor följer trenderna för textilier. Bland inredningsföremålen har Carolina Gynnings färgstarka design en fortsatt stark position. Ann-Mari berättar vidare att hon uppskattar en vacker dukning med vackert porslin. En dukning är också lätt att ändra efter årstiden menar hon.

Text & foto: Nina Simonen

Den mönstrade Bengt & Lotta-filten i ull känns igen från TV4:a morgonsoffa.