Riddarlekplats i Bjurbäcken lockar till aktivitet

Varje helg hela sommaren håller Walter och Ilona Gödel den nybyggda riddarlekplatsen vid Bjurbäckens vackra Bruksområde öppen. Nu får kvarnen, smedjan och tvättstugan från 1700- och 1800-talen sällskap av medeltida tält och kluriga utmaningar.

Platsen ligger ett par kilometer före Bjurbäckens slussar – precis där man svänger av mot slussarna.
Lekområdet består av 14 stationer där man kan skjuta med pil och båge, rida på trähäst och träffa rätt med påle, hämta vatten och få fart på ett vattenhjul, skjuta med jätteslangbella, balansera med mera. Stationerna är anpassade för barn, men hela familjen kan gå tillsammans och pricka av sina insatser på ett protokoll.
Då och då bjuder man också på musik med medeltida instrument. Vid dåligt väder finns medeltidstält eller den fina kvarnen att tillgå.
Riddarlekplatsen och medeltidstavernan kommer att hålla öppet 11-18 varje lördag och söndag fram till slutet av augusti.

av Eva Wiklund