Drakbåtsfestivalen 2017

2015 gjorde Drakbåtsfestivalen i Karlskoga, efter ett långt uppehåll, comeback med över 20 tävlande lag och över 3000 besökare. I år är Bofors Kanotklubb huvudarrangör för arrangemanget som genomförs den 26 augusti vid Näset i Karlskoga.

Torbjörn Wikström är ordförande i Bofors Kanotklubb och berättar att målsättningen för i år är 30 lag, det vill säga 400 paddlare och en förhoppning om ännu fler åskådare än tidigare år.
Drakbåtsfestivalen vänder sig i första hand till företag som en uppskattad kickoff inför hösten och erbjuder en aktivitet där teamwork och samarbetsförmåga är en viktig del i tävlingen.
Tävligsmomenten består av drakbåts-paddling i 200 m på tid där varje lag paddlar två heat. Snabbaste lagen går såklart vidare till final. Det andra tävlingsmomentet som verkligen hjälper till att höja festivalstämningen består av Best in Show, en tuff uppgift för juryn eftersom många av de deltagande lagen har lagt ner mycket tid på sin utstyrsel och stämningshöjande klädsel.


Arrangemanget är ett roligt uppdrag för kanotklubben som kräver 40-talet funktionärer och även hjälper till att marknadsföra föreningen och dess verksamhet.
Även om man inte är med i själva tävlingen är Drakbåtsfestivalen en trevlig kvällsaktivitet för företag och personal och inte minst för allmänheten som kommer och hejar på!

Tävlingsregler mm finns på
www.dragbatsfestival.se

av Nina Simonen