Bojorten lockar med skattjakt

En spännande skattjakt med guldpengar och kanonskott utlovas på Bojorten

En spännande pirattur där passagerarna får möta kapten Romgrogg och leta efter kapten Enögas hemliga skatt. Det är ett äventyr som uppskattas mycket av de lite yngre passagerarna som åker med Bojorten i Kristinehamn.

Piratturerna kör igång den 27 juni och under sommaren finns det 21 chanser att leta skattkistor och möta piraterna. Turerna går tre dagar i veckan fördelat på tisdagar, torsdagar och söndagar. Under resans gång ut mot Saxholmen, där den hemliga skatten ska letas upp, får passagerarna i uppdrag att leta landmärken och ropa till skepparn så att han styr rätt.
Väl ute på Saxholmen gäller det att se upp för de lömska saxarna som kan dölja sig på ön. Sedan skatten väl är funnen, för den brukar man hitta, sätter Bojorten kurs hemåt igen. När skepparen styr ut från Saxholmen är det dags för en kraftig kanonad från skeppskanonen för att skrämma saxarna så att de inte följer efter och försöker ta tillbaka skatten. Under resans gång bjuds det på fika både för de yngre och de äldre.

av Björn Hallin