Nya bostadsrätter byggs på Ekeby

Tretton nya bostadsrätter är på gång i Ekeby. Det är Örebroföretaget Ditt nya hem som byggt 600 liknande bostadsrätter runt om i landet som nu satsar även i Karlskoga. Om allt går som planerat kan det bli tal om fler byggen i Karlskoga.

De nya bostadsrätterna byggs på Sintrams-väg. Försäljningen startade för ett par veckor sedan och en första kundträff har redan hållits som tilldrog sig stort intresse. Då presenterades projektet och nyfikenheten på de nya bostadsrätterna är redan stort.
– Det är verkligen klockrena lägen-heter. De är yteffektiva och det finns inga döda utrymmen. Det märks att det är genomtänkt. Det gör att det blir billigare att bygga och priset och avgiften kan hållas nere, säger Gustaf Florenius på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga.
Lägenheterna byggs som tvåplans radhus med fyra eller fem rum och kök. Standarden är hög med klinker vid entrén och ekparkett i den övriga delen av hallen Även de övriga rummen i lägenheten får ekparkett på golven.

 

 

 

 

 

 

 

 

På nedervåningen finns ett helkaklat WC/dusch med klinker på golvet. Köket och matplatsen har en öppen planlösning. Köket utrustas med en infälld diskho, mikro, inbyggnadshäll och ugn och själva köksinredningen kommer från HTH-kök. På nedervåningen finns också vardagsrummet och en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.
Övervåningen har ett badrum som också är helkaklat med klinker på golvet. Här finns även ett allrum och tre sovrum men det finns möjlighet att få ett fjärde sovrum som tillval.
På utsidan ligger ett trädäck med söderläge samt ett förråd och en parkeringsplats.

De sju första som tecknar sig för en av de tretton bostadsrätterna får en check på 30 000 kronor som kan användas för olika tillval i köket.

Husen byggs av Örebroföretaget Ditt nya hem som arbetar över hela landet. Den typ av bostadsrätter som företaget nu satsar på i Karlskoga har tidigare byggts i runt 600 fall på platser som Örebro, Helsingborg, Kalmar och Jönköping för att nämna några orter.
– Det är mycket populära modeller och vi är väldigt glada över att vi nu fått hit dem till Karlskoga, säger Gustaf Florenius.
Allt talar för att de tretton bostadsrätterna kommer att hitta sina köpare och det betyder att det kan bli aktuellt med fler liknande projekt i Karlskoga.

 

av Björn Hallin

Leave a Reply