18 bostadsrätter byggs i Skrantabacken

Den stora tomten vid Skrantabacken i Karlskoga har stått tom länge. Nu ska byggföretaget WE Bygg bygga arton lägenheter på tomten som ska stå klara nästa år. Efterfrågan på lägenheter är stor i Karlskoga och nybygget är efterlängtat.

Lägenheterna har redan börjat säljas av Svensk Fastighetsförmedling i Karlskoga. Intresset är stort och så fort som 13-14 lägenheter har hittat potentiella köpare sätts spaden i backen för bygget.
Lägenheterna blir på 3,5 eller 4 rum och kök. Fyrorna får en yta på 96 kvadratmeter medan de lite mindre blir 87 kvadratmeter stora. Lägenheterna har entré från markplanet och byggs med en öppen och ljus planlösning. Fyrarumslägenheterna får antingen en uteplats och balkong eller två uteplatser med de mindre får en uteplats.
Lägenheterna har genomgående ekparkett på golven och dusch- och wc-utrymmet har kakel på väggarna och klinker på golvet. Duschrummen utrustas med tvättmaskin och torktumlare, duschväggar och handdukstork.
Fyrorna får ett förråd utanför på lägenhetens framsida medan 3,5-rumslägenheterna får ett förråd med separat ingång under fyrarumslägenheterna.

Varje lägenhet får en egen frånluftsvärmepump som värmer lägenheten genom golvvärme. Lägenheterna på övervåningen får utsikt mot Möckeln.
– Intresset för lägenheterna är stort och bland de som varit i kontakt med oss finns alla kategorier, yngre och äldre, gamla karlskogabor och nyinflyttade.  Insatsen och avgiften för lägenheterna är på en bra nivå och det tror jag lockar, säger Jonas Carlén som håller i försäljningen av lägenheterna på Svensk Fastighetsförmedling.

WE Bygg har även ett annat projekt på gång i Karlskoga. Det är sexton bostadsrätter på Bättringsvägen som håller på att byggas just nu. Här har försäljningen gått mycket bra och bara någon enstaka lägenhet finns kvar att sälja.
– Karlskoga är en intressant stad och vi håller ögonen öppna efter fler projekt, säger Anders Eriksson på WE Bygg. Bland annat finns ett liknande projekt som Skrantabacken på planeringsstadiet men det är av lite mindre omfattning och omfattar åtta bostadsrätter.

av Björn Hallin

Leave a Reply