Degerfors får allt fler nystartade företag

Närmare 170 personer samlades till det stora Företagskalaset i Degerfors i början av november. Sex företag fick motta utmärkelser och en glädjande trend är att det startats rekordmånga nya företag i kommunen.

foretagskalas-20162

Företagarkalaset firade i år tioårs-  jubileum och det uppmärksammades av representanter från ett sextiotal lokala företag. Tanken med kalaset är att näringslivet i kommunen kan träffas under lite mer trivsamma former.
Varje år får företagen skicka in förslag på företag som de tycker borde uppmärksammas. Listan gås sedan igenom av flera företagarorganisationer varefter de olika pristagarna utses. Under året har ett trettiotal nya företag startats i kommunen och med tanke på den glädjande utvecklingen instiftades i år ett nytt pris för årets nyföretagare.

foretagskalas-20163
De sex företag som fick gå upp på scenen och motta utmärkelser var Café Linda, RNM Mekaniska, Thomas Kläder. Designern Khaled Hawarra, Lars Gilbertsson som bedriver köttproduktion i Håkanbol, Zonterapi Anita Lidberg samt Allson Kyl & Fryslager i Åtorp som nu fick utmärkelsen för andra gången. Företaget har haft en ständig utveckling med sjutton tillbyggnader och en fördubbling av personalstyrkan.
Efter middagen och prisutdelningen svarade Claes ”Clabbe af Geijerstam för underhållningen.

av Björn Hallin

Leave a Reply