Byggstarten närmare sig för 16 nya bostadsrätter

Nästa höst kan de sexton nya bostadsrätterna på Bättringsvägen stå klara.

Det är brist på lägenheter i Karlskoga. Nu satsar Widén och Erikson Byggnads AB i samarbete med Faluhus på en efterlängtad nybyggnation i Brickegården. Om allt går enligt planerna drar bygget igång i höst med 16 nya bostadsrätter på Bättringsvägen bredvid vårdcentralen.

– Vi har fått väldigt positiv respons från kommunen och de har hjälpt till på ett bra sätt för att få fram mark som vi kan bygga på. Området ligger väldigt bra till nära affärer och service, säger Anders Ericsson på Faluhus säljkontor i Örebro.De nya husen byggs i två huskroppar med åtta lägenheter i varje. Hälften av lägenheterna blir treor på 72 kvadratmeter och andra hälften fyror på 92 kvadratmeter.
Lägenheterna får hög standard. Badrummen blir helkaklade med duschhörna, tvättmaskin och torktumlare.
Varje lägenhet får en egen carport med ett förråd. Lägenheterna på nedre botten får uteplats med trätrall, gräsmatta och mellan tomterna planteras en häck. Lägenheterna på övre våningen förses med en balkong.
Uppvärmningen för hela huset sker med bergvärme och med golvvärme i lägenheterna.
Köken utrustas med induktionshäll och inbyggd varmluftsugn, mikro, köksfläkt och diskmaskin samt kyl och frys. Lägenheterna får genomgående ekparkett. Det finns också möjlighet att uppgradera inredningsdetaljer som köksluckor, tapeter med mera inom det program som Faluhus har.

Husen blir energisnåla tack vare Faluhus standard väggelement. Utvändigt får fasaderna liggande träpanel med Faluhus speciella lösning där panelen monteras helt utan spik eller andra fästanordningar.
– Det här blir ett mycket trivsamt område nära service och kommunikationer, säger Anders Ericsson. I närheten ligger både förskola, skola, idrottshall, livsmedelsbutik och en vårdcentral och på gångavstånd finns det möjlighet till olika friluftsaktiviteter. Kommunikationerna är också mycket bra med buss och det är nära till busshållplatsen för de som kanske arbetspendlar till Örebro.

Intresset för de nya bostadsrätterna har varit mycket stort och i dagsläget är tolv av de sexton lägenheterna bokade.
– Får vi ytterligare två bokningar startar vi bygget så fort vi kan, säger Anders Ericsson. Det betyder en byggstart efter semestern eller under hösten och med inflyttning under kvartal tre nästa år.

Bild 2 kartskiss

Bostadsrätterna byggs i två huskroppar.

av Björn Hallin

Leave a Reply