Byggboom i Finnebäck

Det råder något av en byggboom ute i Finnebäck söder om Karlskoga. Flera nya hus håller på att byggas och fler är på gång.

D_DSC_0371

Robab är ett av byggföretagen som har fullt upp. Företaget har startat ett nytt samarbete med Eksjöhus och företaget håller nu på att uppföra det första huset åt smålandsföretaget.
Eksjöhus är en av landets största husfabrikanter och har tillverkat hus sedan 1944. Huset som byggs i Finnebäck kom som byggelement på långtradare och restes sedan på en dag. Eftersom byggelementen byggts inomhus på husfabriken och huset restes så snabbt, betyder det att risken för regn och snö blev minimal.
Huset är på 150 kvadratmeter och har en öppen planlösning, fyra sovrum och ett härligt läge på sluttningen ner mot Möckeln.
För Robab innebär samarbetet med Eksjöhus en bra grund att stå på, vilket av naturliga skäl är beroende på byggmarknaden och försäljningen av hus, men i dagens läge är det en ordentlig fart på husmarknaden och det ser ut att hålla i sig framöver.
Robab, eller Roberthsson Bygg i Karlskoga Aktiebolag, som är det fullständiga namnet, ägs sedan 2008 av MBA, Magnus Bygg och Anläggning. Moderbolaget var tidigt inriktat mot industrin men genom köpet av Robab kom även privatkunderna in i bilden. Den största delen av företagets verksamhet utgörs av ny- och ombyggnationer, renoveringar av till exempel badrum och utbyggnader på fastigheter.
– Marknaden var pressad till för några år sedan. De tre senaste åren har vi märkt en liten ökning och just nu är det ordentlig skjuts på marknaden och det ser det mycket ljust ut, säger företagets ägare Magnus Gustavsson.

Eksjöhuset kom som byggsats…

D_DSC_0315 D_DSC_0335 D_DSC_0342 D_DSC_0344

 

 … och restes på en dag.

D_DSC_0360 D_DSC_0356 D_DSC_0367 D_DSC_0395

 

 

 

 

D_DSC_0392 D_DSC_0390

 

 

Björn Halllin. Foto Annica Nilsson

Leave a Reply