Ny Toyota Auris

Nu kommer Toyotas mest populära modell Auris i ett nytt, uppdaterat utförande. Nyheterna består av bland annat av ny front, ett omarbetat bakparti, en uppgradering av interiören och nya motorer med lägre bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Exteriört har fronten har blivit slankare med kraftfulla ”vingar” som löper längs hela bilens bredd och ramar in de nya LED-strålkastarna. Baktill märks en bredare och djupare form på stötfångaren.
Interiören har omarbetats med bland annat reglage, en renare layout av instrumentbrädan, bättre koordinering av form, finish och färg på ytor och dekorlister med nya material och fler mjuka ytor. Instrumentgruppen framför föraren har en sportigare design med varvräknare och hastighetsmätare på vardera sidan om en 4,2-tums informationsdisplay i färg.
Två nya motoralternativ introduceras: Det ena är en 1,2-liters turbomatad bensinmotor på 116 hästkrafter. Den andra nya motorn är en 1,6-liters turbodiesel på 112 hästkrafter, som ersätter den tidigare 2,0-litersdieseln.
Fullhybridversionen – som står för 50 procent av försäljningen i Sverige – har också uppgraderats med sänkt bränsleförbrukning till 3,4 liter/100 km.
Samtliga nya Auris-modeller har Toyota Safety Sense som omfattar autobroms för hastighetsområdet 10–80 km/tim, körfils-varning, automatiskt helljus och vägskyltsigenkänning.

 

Leave a Reply