Mer än bara Nora antikviteter

 
Antik- och samlarmässan, med fynddag redan 30 juni, blir upptakt till Noradagarna.
 
De fortsätter med många aktiviteter där Maria Lang ingår, fastän årets tema är Elvis.
Han skulle ha fyllt 80 i år. Därför gör Noradagarna en bålrullning från 2014 års Maria Lang-tema över till 50-talet. Redan sista juni invaderar antikfantaster Nora för fynddagen före Antik- och samlarmässan. Inte ens därefter är chanserna uttömda. Torsdag den 2 juli hålls storloppis på torget. Mässan, en av de största i sitt slag i Sverige, hålls för 29:e året och var upphovet till Noradagarna.
nora1
– Vi brukar ha ungefär 5 000 besökare och det mesta av antikt och kuriosa säljs. Det berättar Curt Hermansson på Nora Auktionskammare, drivande bakom mässan som hålls i Swedice Arena. Det blir 150 utställare som kommer från Danmark, Tyskland och hela Sverige. Han tillägger att Jörgen Martinsson från Antikrundan också dyker upp för att kostnadsfritt värdera.
Maria Lang är dock inte glömd. Det blir vandringar i deckardrottningens spår, även dramatiserade. Orgelmusik bjuds i kyrkan, allsång på bryggeriet, husbandet Lisa och gubbarna, samt tivoli. Det, ihop med sagostund, karneval, barnens loppis och skrotverkstad är främst för yngre. Zilla med busiga apan Totte är också en höjdpunkt fredag den 3 juli. Samma dag är det även ett minitriathlon.
nora2
Och de allt fler som håller 50-talet för samlarvärt, har mer att hämta. Det blir rockabillyfrisyrer på Elvisdagen lördag den 4 juli, Titti och Nostalgiorkestern, liksom Kent Lundberg och Lasse Magnell, till Elvis ära. Allt kompletteras med utställning av entusiastfordon och cruising. Andra aktiviteter den dagen är bågskytte och sportfiske, färd med häst och vagn samt visning av Göthlinska gården.
av Yngve Lind. Foto: Bo Eklund

 

Leave a Reply