Lyckosam breddning av verksamheten

Henrik Niinikivi har tagit plats i en UTV.

Som enda Autoexperten-butik i Sverige säljer butiken i Karlskoga fyrhjulingar, cross- och enduromotorcyklar och båtar.
– För oss är det ett viktigt komplement till den traditionella Autoexperten-verksamheten. På det här sättet ökar också vår kundkrets, berättar Henrik Niinikivi, ägare till Autoexperten i Karlskoga.

Basen för verksamheten är att vara bilbranschens regionala grossist för reservdelar och tillbehör.
– Åttio procent av vår omsättning handlar om distribution av delar till fristående och märkesverkstäder i östra Värmland, Närke och västra Västmanland. Vi har fem budbilar igång varje dag.

Försäljningen av fyrhjulingar har blivit en succé och försäljningen har förändrats över åren.
– Från början sålde vi nästan uteslutande till yrkesfolk, som behövde ett renodlat arbetsfordon. Nu säljer vi också till mer hobbyinriktade brukare. Man behöver köra hem ved, eller ploga vägen till fritidshuset. Man förenar nytta med att det är så roligt att köra en ATV!

Autoexperten säljer ATV av tre olika märken Suzuki, Arctic Cat och Hisun.
– Yrkesfolk  köper Suzuki, medan stugägarna” väljer mellan Arctic Cat och Hisun.
Cirka 70% av de ATV som säljs idag är registrerade som traktorer. Det betyder att dom får köras med bilkörkort på allmän väg med maxfarten 45 km/tim.

ATV och UTV har blivit storsäljare.

IMG_3391

UTV – senaste tillskottet

UTV är en utveckling av ATV-konceptet. UTV står för Utility Terrain Vehicle och är precis som namnet antyder ett fordon anpassat för arbete med användaren i åtanke. Här får du ett fordon som är enkelt att ta sig i och ur, där du sitter säkert skyddad av en skyddsbur och har oftast goda lastmöjligheter i form av ett flak. UTV har rattstyrning och är tvåsitsig.
– Till våra ATV och UTV finns också en mängd tillbehör som vagnar och olika utrustning för arbete i skogen, fortsätter Henrik, som också kan se tillbaka på en fantastisk båtförsäljning under första halvåret.
– I vanliga fall brukar båtsäsongen starta i april. I år drog det igång på allvar redan i januari och nu har vi väldigt svårt att få fram båtar till försäljning. Vi får leta båtar hos andra återförsäljare, så titta in får vi se om vi kan hitta något för dig.
Autoexperten i Karlskoga säljer HR-båtar och Suzukis motorer. Nästa år kommer man även att ta in en aluminiumbåt i sortimentet.

Crosscyklar från Suzuki och endurohojar från Gasgas är nya i sortimentet.

IMG_3394

Tvåhjulingar – nyhet i butiken

Nytt för i år är att cross- och enduromotorcyklar finns till försäljning. Suzuki cross- och Gasgas endurohojar finns att beskåda.
Allt som du köper hos Autoexperten i Karlskoga kan du också få servat och reparerat i verkstaden.

IMG_3388

– Utvecklingen på allt motordrivet går mot mer komplicerad teknik, så det blir svårare för hempularen att meka med sin ATV, båt eller motorcykel. Men vi har resurserna och kan också ta emot reparationer av alla märken, avslutar Henrik Niinikivi.

Mattias Forsell tar sig an en krånglande båtmotor.

av Anders Björklund

Leave a Reply