EM-möbler i Degerfors får en rejäl ansiktslyftning

Bo Andersson och Sven-Ingvar Källback vid handikapprampen som går ned till det som inom kort blir färgbutikens nya utrymmen.
EM-möbler i Degerfors står inför en omfattande ombyggnation. Hela affärslokalen med möbelbutiken och Bolist ska få ett både rationellare och modernare utseende. Nya möbelmiljöer byggs upp och Bolist flyttar och får nya butiksytor. Arbetet har redan startat men när det blir klart är lite ovisst.
– Det får ta den tid det tar, säger Bo Andersson på EM-möbler.

 

Tidigare ägde Bo Andersson fler EM-butiker än den i Degerfors. I koncernen ingick även butiker i Örebro och Karlstad men de sålde han för drygt fyra år sedan. Butiken i Karlstad köptes senare tillbaka men klarar sig numera med ett eget möbellager. Affären innebar att det blev en hel del utrymmen lediga i Degerfors. För att fylla lokalerna flyttade dåvarande Brattings Färg och Järn in bredvid möbelbutiken. Bo Andersson blev först delägare i färgbutiken men från årsskiftet är han majoritetsägare. Brattings har också bytt namn och heter numera Degerfors Järn och färg och ingår sedan en tid tillbaka i Bolist-kedjan.
Där färgaffären flyttade in hade EM-möbler tidigare sitt möbellager, ett lager som då flyttades en bit in mot butiken.
Nu ska allt göras om och det ordentligt.  Färgbutiken flyttar från sina nuvarande lokaler in i möbelbutikens norra del. Där finns idag en möbelutställning en halvtrappa ner. Möblerna flyttas, en handikappramp har byggts så att alla kan ta sig ner till färgbutikens ytor utan hinder.
Möbelbutikens ytor mot Karlskogavägen byggs om helt och hållet. Här ska nya utställningsmiljöer byggas upp och tanken är att kunderna ska få gå och titta på möblerna längs en zickzackformad bana. Det blir ett nytt golv och helt nya interiörer och möblerna som ställs ut ingår i EM-möblers vanliga sortiment men det kommer att kompletteras med en hel del märkesvaror.

 

em2Bo Andersson har själv ritat 
hur butiken ska byggas om.
De kunder som har lite bråttom och är ute efter en speciell vara ska dock ha möjlighet att ta en kortare väg genom utställningarna.
– Här ska kunderna få se möblerna i en riktig miljö. Det blir inte bara att vi ställer ut en massa soffor i en grupp utan här byggs till exempel ett vardagsrum med allt som hör till, soffor, bord, lampor med mera och här ska besökarna få nya intryck och impulser, berättar Bo Andersson.
Tack vare att färgbutiken ingår i verksamheten kommer de nya möbelmiljöerna även att kunna visa upp de senaste tapettrenderna.
– Vi kommer att tapetsera omkring 100 väggar med de senaste moderna tapeterna, säger Bo.
Idag ligger butikens möbellager i den södra delen och det ska senare flyttas ut till sin forna plats där Bolist ligger för tillfället. På så sätt frigörs en ännu större yta som kan användas för att exponera möblerna.
– Samarbetet med Bolist betyder att kunderna kan köpa allt till ett hem under ett och samma tak, säger Bo. Köper man nya möbler går det också att hitta ett nytt golv, tapeter och färg, ja allt som här till när man fräschar upp hemma.
Hur lång tid som den stora ombyggnaden kommer att ta vet inte Bo Andersson.
– Det får ta den tid det tar så har vi inte lovat för mycket. Vi vill inte ha för stora arbeten igång samtidigt då det kan störa verksamheten, menar Bo.
En annan nyhet är att EM-möblers öppettider kommer att utökas ordentligt. Framöver blir det öppet sju dagar i veckan och dagens öppettider på lördagar kommer att förlängas.
– De enda dagar som vi inte har öppet är de stora helgdagarna som till exempel julafton, midsommarafton och nyårsafton, avslutar Bo.
För den som vill göra fynd har EM-möbler utförsäljning på delar av sitt lager för att skapa plats för allt det nya.

 

av Björn Hallin

Leave a Reply