Ryan bjuder på äkta sushi och mongolisk BBQ buffé

Ryan visar upp en av husets specialiteter – kinesisk oxfilé på järnplanka. 

Nu har Karlskogas första sushi och mongoliska barbecuerestaurang öppnat vid torget – Ming Bar & Restaurang.

Här får gästerna själva plocka råvarorna från en buffé och sedan lämna över maten till kocken som gör i ordning den medan gäster tittar på. På buffén finns både kött, fisk och skaldjur samt massor av grönsaker och olika såser.

Bakom den nya restaurangen står Yanzhe Zhang eller Ryan som han också heter. Han har en gedigen bakgrund som kock och arbetade tidigare på välkända Restaurang Bamboo i Göteborg som var kända för sin mongolian barbecue och för sin sushi.

Master i sushi

På Bamboo vidareutbildade sig Ryan professionellt av en master i mongolisk barbecue och en master i sushi.
– Jag fick lära mig allt från grunden, hur viktigt det är med färska och bra råvaror och att det inte går att tumma på kvalitén, säger Ryan.

Han och familjen kommer ursprungligen från Kina där de bodde i en storstad med tio miljoner invånare. Att han nu väljer att slå sig ner i Karlskoga förklarar han med den fina naturen, lugnet och friden i en mindre stad.
– Det är bra här för mina två små barn, fyller han i.

För något år sedan fick familjen nämligen tvillingar och de kan nu växa upp under lugna och trygga förhållanden och får uppleva naturen på nära håll.
– Vi ser verkligen en framtid här i Karlskoga, säger Ryan.

Mat för både ögat och gommen

I sin nyöppnade restaurang vill han nu ge gästerna en verklig upplevelse. Inte bara att det ska smaka gott utan också att gästerna ska veta att maten lagas från grunden på fräscha råvaror. Restaurangens stolthet är givetvis den mongoliska barbecuen och de äkta kinesiska maträtterna.

Den som förälskat sig i kinesisk mat men inte hittar rätterna i menyn så erbjuder sig Ryan och hans personal att laga vad gästen vill ha. Bara de får tid på sig för att köpa in de rätta råvarorna och göra alla förberedelser så är det bara att komma in med favoritreceptet. Kanske ett önskemål om en äkta Pekinganka, som det annars är svårt att hitta restauranger som har på menyn.

Restaurangens andra specialitet är sushimenyn med enbart färska råvaror och tillagat efter konstens alla regler.

Interiörmässigt har lokalerna fräschats upp ordentligt inför öppnandet med nya   möbler och bland nyheterna finns en ny bardisk där gästerna kan koppla av och välja från en från en diger drinklista, välja champagne eller botanisera bland goda viner.

Ölsortimentet är också brett med ett 25-tal sorter och givetvis finns det flera kinesiska och japanska ölsorter att välja bland. Till drinkarna och ölen serveras smårätter för den som önskar.

– Vi ska vara ett ställe dit man kan gå och äta gott. Nu till sommaren vill vi gärna slå ett slag för vår sushi. Den som vill ska också kunna komma hit och bara ta en öl och lite tilltugg, avslutar Ryan.

av Björn Hallin

ming2_mnytt_extra_7_juni-17På bilden från vänster Yanzhe Zhang – Ryan, Quanli Cui och Qiang Zhang med både champagne, spansk cava och kinesisk öl.

 

Leave a Reply