Bilnyheter från världens alla hörn!

De Niro blir Ferrari

Enzo Ferrari styrde sitt imperium med järnhand ända fram till sin död 1988 och nu kommer historien om den legendariske italienaren på vita duken. Enzo kommer att spelas av ingen mindre än Robert De Niro som med ett stort leende på läpparna kommenterar det hela: ”För mig är det en stor ära att få spela en så legendarisk man som revolutionerade bilvärden”. Filmen ska ha en enormt stor budget och har kanske inte helt otippat fått namnet ”Ferrari”.

Hört & Hänt - Farliga små bilister

Farliga små bilister

Polisen i indiska Dehli har stora problem. Antalet trafikolyckor med minderåriga bakom ratten har ökat drastiskt och en lucka i lagen gör att ordningsmakten inte vet hur de ska tackla problemet. Polisen stoppade nyligen en tolvårig kille utanför en skola, i en splitterny Mercedes. Föräldrarna kallades till platsen och väl där berättade pappan att de lät sonen köra till skolan eftersom det bara var en kilometer dit. Jisses!

Hört & Hänt - Osynligt gör dig synlig

Osynligt gör dig synlig

Man skulle kunna tro att det är årets aprilskämt – men så är inte fallet. Volvo har i samarbete med ett Malmöföretag tagit fram en osynlig spray som ska rädda flera liv och i Storbritannien pågår just nu en massiv kampanj. Den genomskinliga sprayen kan appliceras på allt ifrån kläder, hjälmar till cyklar och är osynlig dagtid medan den på kvällen lyser vitt likt en reflex. Varje år är 19 000 cyklister i England inblandade i trafikolyckor och just nu delar Volvo ut tusentals med gratis sprayflaskor för att ändra på statistiken.

Hört & Hänt - Secret Service öppnar körskola

Secret Service öppnar körskola

Vad gör man om pappa är dränkt i arbete och har en mamma som inte kört en meter med bilen på sju år? Ja, heter man Malia Obama och är dotter till USA:s president så kan man ju alltid be Secret Service om körlektioner. Nja, sanningen är faktiskt den att presidentens livvakter av säkerhetsskäl inte låter föräldrarna övningsköra med dottern. Så nu får hon istället köra med Secret Service ”topp-fem-bästa-förare”. Snacka om säker körning!

Av Jenny Nilsson / © CNP AB

Leave a Reply