Värmländsk MC-parad med pit-stop i Filipstad

Den årliga MC-paraden som går mellan Kristinehamn och Karlstad är ett jippo som engagerar i Filipstad. Under det senaste decenniet har Filipstadsföretag i Samverkan, FFIS, arrangerat både korvförsäljning och artistuppträdande, vil-ket får mc-ekipagen att stanna till för en bensträckare och Filipstadsborna att komma ut ur stugorna.  

Ingen vet riktigt för hur många långfredagar sedan den första MC-paraden mellan Kristinehamn och Karlstad hade premiär, men att det längesedan, det är arrangörerna rörande överens om. För många har det blivit en tradition, både att åka och att gå ut för att se den kilometerlånga kortegen. Bor man i Filipstad där MC-paraden varje år stannar till för en bensträckare kan man passa på att ta sig en närmare titt på hojarna, där några till och med påskpyntats dagen till ära. Och nog fanns det att titta på i årets upp-laga, då det i strålande sol stannade till nästan exakt tusen ekipage.

mc-parad 15 117

Ett sällskap från Karlskoga. Nils Morfeldt som gör sin andra MC-parad, Mikael Appelquis är veteran och kör för femte gången. Fredrik Björkvald är inne på tredje resan och så har vi Ronny Skoglund som tycker att paraden är en riktigt fin upplevelse som han inte vill missa kör sin fjärde parad och lovar att det blir fler.

mc-parad 15 094

Roland Stålhammar från Väse tog med sig barnbarnet Tilda Svensson på sin påskpyntade hoj. De båda såg fram mot ankomsten i Karlstad där de skulle serveras våfflor. 

mc-parad 15 086 mc-parad 15 109

Bild 1. Bandet Patrasket från Filipstad spelade för stor publik. Med på scen dagen till ära fanns också Hans Zügner, en riktig rocker. 

Bild 2. Lasse Johansson från Deje genomförde paraden med sin Dnepr MT16. 

mc-parad 15 083 mc-parad 15 078

Bild 1. En framtida paradåkare månne? 

Bild 2. Miranda Heikkinen med pappa och lilla Ludde passade på att få vårsol och titta på motorcyklar.

 

av AnnaCarin Windh

Leave a Reply