2015 kan bli ett bra år för husbilsbranschen

Nordic husbilar visade upp en av sina nya 15-modeller på Caravan Stockholm.

Det var överlag glada miner när startskottet gick för årets campingsäsong med mässan Caravan Stockholm på Kistamässan i mitten av februari. Bland utställarna fanns Kristinehamnsföretagen Nordic husbilar och Bergholm. 

10410200_1021845237828848_9052114180854915422_n bild-2_full

Sedan dess har Nordic husbilar även hunnit med att delta på Vildmarksmässan i Stockholm i början av mars. Här var publiken lite annorlunda jämfört med de vanliga husvagns- och husbilsmässorna. Mässan var en del av båtmässan ”Allt för sjön” i Älvsjö och just båtfolk är en kategori som är viktig att nå, menar Stefan Andersson på Nordic husbilar.
– Det är många som vill byta sina större båtar mot något annat och här kommer våra husbilar in i bilden, säger Stefan.
Just det visade sig på Caravan Stockholm där Nordic kunde avsluta en affär med en barnfamilj som sålt sin större båt och istället valt att satsa på en av Nordics större husbilar med fyrhjulsdrift. Istället för den tidigare stora båten bytte de nu till en husbil och en mindre båt som de kan ha på släp efter husbilen.  I fortsättningen kan de åka runt och hittar de en lämplig sjö eller havsvik och fyrhjulsdriften underlättar när båten ska upp och ner i vattnet.

Barnfamiljer och en lite äldre kategori på 50+ visar ett allt större intresse för att investera i en husbil. Nordics modeller är byggda för att kunna användas året runt och många kunder vill ha en husbil som de kan åka med till fjällen vintertid och längre söderut till värmen och solen på sommaren.
– Året har börjat mycket bra, ja jättebra och vi har haft många intressenter som visat stort intresse för våra husbilar, säger Stefan Andersson. Det gäller både begagnat och nytt.

Logo_Caravan2015

Hittills under 2015 har det totalt registrerats 152 husbilar i Sverige, medan det under motsvarande period 2014 registrerades 137 stycken. I procent innebär detta en ökning med 10,95 % för år 2015.
Nordic husbilar har i år valt att satsa på en lite mindre monter men istället ställa ut på fler mässor och på så sätt nå en större målgrupp. I Stockholm har de valt att visa upp en av sina nya 15-modeller.
Även Kristinehamnsföretaget Bergholm ställde ut på Stockholm Caravan med flaggskeppet Morelo. Under mässan blev två av företagets husvagnar tilldelade utmärkelser. Knaus Exclusive 580 UF fick utmärkelsen ”mest för pengarna” och Weinsberg CaraOne 500 XU blev utnämnd till ”bästa resevagn”.

av Björn Hallin. Foto: Caravan Stockholm och Nordic husbilar

FullSizeRender[3]

Bergholms monter med flaggskeppet Morelo.

 

Leave a Reply