Full fart i ”Flash” nya bilverkstad

Lennart Nodby och Janne ”Flash” Nilsson med den nya verkstadshallen i bakgrunden.

Nu börjar alla bitarna falla på plats för Janne ”Flash” Nilsson och Lennart Nodby. I september förra året tog de över Gunnar Andersson Bil AB i Karlstad som räknats som en av Sveriges mest framgångsrika Peugeot-handlare. Företaget döptes om till Flash Auto och i affären ingick också Peugeot-verkstaden Lundbergs Bilservice AB och där är verksamheten nu i full fart i nya lokaler.

Verkstadsbild 2

Bilverkstaden låg tidigare ett stenkast bort på Gräsdalen men sedan ett tryckeri gick i konkurs för en tid sedan beslöt ”Flash” och Lennart att ta över de tomma lokalerna. Ännu är inte allt klart i den nya verkstaden. Lite finputs finns kvar att fixa och så håller man på att göra plats för en stor del av Janne ”Flash” digra prissamling som ska ställas ut i entrén in till kundmottagningen på verkstaden. En monter finns redan på plats men det ska bli fler. ”Flash” har huset fullt hemma på Romstad.

                             Thomas Jacobsson t v och Lennart Nodby trivs i den nya verkstaden.

De nya verkstadslokalerna är som gjorda för en modern bilverkstad. Här finns plats för nio arbetsstationer och den allra senaste tekniken har installerats i lokalerna.
Hur kom det sig då att det Janne och Lennart blev Peugeothandlare i Karlstad?
Efter att ha tävlat i 30 år beslöt ”Flash” att ta en paus från det hetsiga biltävlandet. Lugnet infann sig och egentligen gjorde han ingenting. Det blev många besök i olika ishockeyhallar och han hjälpte barnen med bilskjutsar och ägnade dagarna åt att ta hand om barnen och den övriga familjen.
På en match mellan Färjestad och Frölunda stötte han ihop med Lennart Nodby. Eftersom de känt varandra länge började de prata och tillsammans kom de överens om att de skulle försöka göra något tillsammans.
En dag fick Janne höra att Gunnar Anderssons Bil och bilverkstaden var till salu och ”Flash” lade fram förslaget för Lennart att de tillsammans skulle ta över företagen.
– Vi beslöt att titta på det förutsättningslöst och vi kom fram till att det var en bra grej och i maj-juni förra året tog vi beslutet, berättar ”Flash”.
Lennart blev vd och ”Flash” marknadschef.

Båda har en gedigen bakgrund inom motorbranschen. Om Janne ”Flash” tävlat i 30 år så har Lennart en lång karriär inom bilvärlden. I åtta år var han chef för Volvos eftermarknad. Han var chef för en av Volvos bilfabriker i Uddevalla – Autonova, och var med om att starta Omninova, en mindre bussfabrik åt Volvo och så har han ansvarat för Volvos motorsportssatsningar i Sverige.  De senaste åren har han arbetat som egen konsult och hjälpt bland annat andra bilföretag i deras verksamhet. Dessutom har han varit ordförande en period för STCC och som bekant har ”Flash” haft en framgångsrik karriär inom samma organisation även om han under uppmärksammade former slutade köra inom STCC för några år sedan.
Just nu har de två fokus på den nya bilverkstaden på Frögatan i Gräsdalen.
Janne kommer inte att ägna sig åt den rena bilförsäljningen. Tanken är att kunderna inte bara ska komma till Flash Auto och köpa en bil och sedan åka därifrån. Som grädde på moset ska de också, om de vill, få lära sig lite om bilkörning av Janne.
– Bilförsäljningen är en sak men jag tänker arbeta med att fylla på de mjuka värdena för kunderna. Det kan vara saker som hur man sitter vid ratten. Hur man bromsar på ett effektivt sätt. Många är rädda för att trycka ner bromsen ordentligt och hajar till när ABS-systemet hugger in. Då släpper man på bromsen, tvärtemot vad man ska göra. Bromsarna tål att tryckas på och de ska tryckas rejält i botten för att man ska kunna stanna så snabbt som möjligt. Det du tar ut i bromskraft i början får du tillbaka på en kortare bromssträcka i slutet.
Planer finns också på att starta ett samarbete med flygplatsen och utnyttja deras banor för att låta kunderna träningsköra tillsammans med ”Flash”.

Kunderna som kommer till den nya bilverkstaden kommer också att tas omhand. Direkt innanför dörren får man möjlighet att titta närmare på en del av ”Flash” alla vunna priser och medaljer. Här finns också skalenliga modeller av de bilar han kört under årens lopp.
De flesta bilhallar och verkstäder brukar vara designade i samma stil både över hela Sverige som i Europa. Den som tittar in i en Volvohall i Härnösand möter samma interiör som motsvarande Volvohall i Malmö.

I kundmottagningen har en myshörna möblerats upp där kunderna kan sjunka ner i mjuka fåtöljer och värmas av braskaminen. Här går det också att ta en fika.

Vantrum

– Men vi har satsat på en lite mer personlig stil. Det kan vi göra eftersom vi inte är så hårt uppbundna utan ganska så små, säger Lennart Nodby.
Därför har man skapat en egen liten ”myshörna” med sköna fåtöljer, en braskamin och möjligheter att ta sig en kopp kaffe med lite tilltugg. Här kan kunderna sätta sig ner i lugn och ro och vänta på att bilen ska bli klar. På sydsidan av fastigheten ska man också bygga en altan där kunderna kan sitta och ha det gott. Ett stenkast bort ligger 4H-gården med en massa djur.
– Vi tror det kommer att bli mycket bra, avslutar ”Flash”.

av Björn Hallin

 

Leave a Reply