Må bra ända ut i fingerspetsarna

Marielle Fridlund kan konsten att under trivsam samvaro få sina kunder att MÅ BRA ända ut i fingerspetsarna. Är nu inne på sitt tionde år som nagelteknolog. Dessutom utbildar hon blivande kollegor.

Marielle har drivit eget företag ”Nails made by Marielle”  sedan 2010 med salong i centrala Karlskoga. Dessförinnan var hon under 2005 anställd på Stråt Vassare. Hösten 2013 flyttade hon hem verksamheten då hon tillsammans med sambon köpte ett rymligt hus i Aggerud. Det fungerar förträffligt att ha salong i hemmet med 3 barn i huset. Det är förmånligt att kunna vara flexibel för både kunder och barnen. Samtidigt håller man nere kostnaderna. Hon har även bedrivit kursverksamhet för blivande Nagelteknologer sedan 2007. Det var framförallt sedan hon blev”egen” 2010 som utbildningarna tog fart på riktigt. Det är stimulerande att kunna variera sin verksamhet med både kunder och utbildningar.

P1010127

När Marielle 2005 började sin utbildning var yrket relativt okänt. Senaste två åren har branschen i princip exploderat. Yrket är nu superpopulärt och efterfrågan på utbildningar har ökat. Några gånger per år åker Marielle själv på inspirationskurs, gärna tillsammans med gamla elever. Marielle har utbildat många tjejer runt om i länet, bl. a. Kumla, Hallsberg, Arboga, Fjugesta, Lindesberg, Karlstad, Örebro, Eskilstuna och Karlskoga så klart.

Vad gör då en Nagelteknolog kan man fråga sig? Jo, man lagar trasiga naglar, gör förlängningar, arbetar med olika typer av material, Gel eller Akryl, Gelpolish, hellackat  är mycket populärt.  Gelpolish är en ”nyhet” , en permanent lackning som håller i cirka 2-4 veckor. Den fungerar även som en nagelförstärkning.

I vinter är det inne med mörkt röda nyanser, grått i olika nyanser och metallic av alla dess slag, speciellt guld. Även ”Nail art” med mönster i olika färger eller grafisk design är populärt. Inför våren 2015 är det linjer, ombre’ och metallic som gäller. Färger som nude eller helt crazy med massa färg. Kvinnor i alla åldrar hör till kundkretsen. Undertecknad som varit nagelbitare sen barnsben har sen några år tillbaka fått hjälp med först nagelförlängning, sedan förstärkning och lackning. Numera finns igen anledning att gömma händerna. Det är verkligen något man MÅR BRA av.

av Marita Olén Widenberg

Leave a Reply